Üzüm Pazarı’nda gizli tarih ortaya çıkıyor

6 Ocak 2021 15:44

Üzüm Pazarı restorasyonu sırasında kayıtlarda olmayan tarihi eser niteliğinde bir yapı daha ortaya çıktı. Böylece Üzüm Pazarındaki tescilli tarihi eser sayısı 13’e çıktı. Yine pazar içerisinde kapatılan tarihi pencereler tespit edildi.

Tarihi Üzüm Pazarı’nda 200 yıllık tarihi gün yüzüne çıkarma ve turizme kazandırma çalışması devam ediyor. Çalışmalar Belediye Meclisi’nin ocak ayı ilk toplantısında da gündeme geldi. Bağımsız Üye Ramazan Kabalak, söz isteyerek Üzüm Pazarı’nda çalışmaların hızlandırılması ve restorasyonun kısa sürede bitirilmesini talep etti.

Başkan Başdeğirmen, Üzüm Pazarı restorasyonunda hiç vakit kaybedilmediğinin altını çizerek şu açıklamalarda bulundu:

“Üzüm pazarında hiç durmadık. Pazar günü akşam 11.00’de oradan geçtim, çalışmalar devam ediyordu. Hassas bir iş. 10 kişinin yapacağı işi 30 kişi girip, yapamıyorsun. Ustalık isteyen bir konu. Çatıları açıyoruz altlarından 50-100 tane testi çıkıyor. Yalıtım için kullanılmış. Onları kırılmadan alıyorsunuz, sonra tekrar çatı altına koyuyorsunuz. Binalar var. Üstü tarihi eser, altı betonarme. Tarihi eseri askıda tutup altına betonarme yapı yapmışlar. Şimdi o betonarmeyi kırıyoruz. Üstü askıda tutup, altını tamamlıyoruz. Kapalı yerlerde tarihi pencere çıktı. Hızlı ve çok dikkatliyiz. Müteahhidin ilk etapta süresi 28 Şubat’ta bitiyor. Ancak bu ay sonunda birinci etabı bitireceğiz. Hiç bırakmıyoruz. En zor taraftayız. Bundan sonraki kısımlarda bu kadar zorlanmayıp, hızlı gideceğiz. Toplamda 9 ada var, 2’şer ada şeklinde restorasyona devam edeceğiz.”

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 1361 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...