“TOKİ’nin kurası çekilen 1000 Konutu için Mart ayında ihaleye çıkıyoruz”

6 Ocak 2021 15:59

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yeni yılın ilk toplantısında meclis üyelerine bilgilendirme yaptı. Meclis üyelerinin yeni yılını kutlayan Başdeğirmen, “21 aydır beraber çalışıyoruz. Birlikte hareket edip, birlikte karar veriyoruz. Şahsa değil, tüm geneli kapsayan hizmetler yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Hepimizin amacı bu. Sizin onayınızla çalışmalar yapıyoruz. 2021 şehrimiz için faydalı bir yıl olacak. 2020’de hedeflerimiz vardı. Ama ülkemiz felaketler yaşadı, pandemi süreci yaşadık. Bu süreç hepimizi üzdü” diye konuştu.

Başkan Başdeğirmen, konuşmasında Meclise 2021 yılı yatırımları ve projeleri hakkında bilgi verdi. 16 semt sahası için Cuma günü ihaleye çıkılacağını bildiren Başdeğirmen, daha sonra 3 Gençlik Merkezi, 2 büyük spor alanı ile 2 okul spor salonu için ihaleye çıkılacağını kaydetti. Başdeğirmen, bu projeler için Spor Bakanlığı’ndan 32 milyon TL hibe gönderileceğini ifade etti.

Başkan Başdeğirmen, TOKİ’nin kur’ası çekilen 1000 konut için 15 Mart’ta ihaleye çıkacağını da belirterek “eski Gülkent Devlet Hastanesi (Mensucat yanı) olduğu yerde 1500 konut yapılacak. Bizim sözümüz 5 bin konut. İnşallah dönemimiz içinde yapacağız” diye konuştu.

Isparta Belediyesi’ne bağlı BELMAŞ’ı da canlandıracaklarının altını çizen Başdeğirmen, “tüm çalışmalarımızı BELMAŞ üzerinden yapacağız. BELMAŞ’ı harekete geçiriyoruz” dedi. Başkan Başdeğirmen, şöyle devam etti:

“Damgacı Sokak’ın projeleri tamamlandı. 29 evin restorasyon ihalesi yapılacak. Millet Bahçesi için Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’ndan onay çıktı. İhalesi yapılacak, proje inşaatı başlayacak. Şehir Hastanesi yanındaki kerestecilerin olduğu alanı belediye olarak satın aldık. Şu an tamamı belediyemize ait. Esnafımız Mart sonuna kadar süre istedi. İnşallah 2021 yılında 209 milyon TL’lik yatırım yapacağız.”

*HABER MERKEZİ

Bu haber 1857 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...