BELEDİYE MECLİSİ 2021 YILININ İLK OLAĞAN TOPLANTISINI YAPTI

7 Ocak 2021 16:16

Meclis gündeminde bulunan 21 Maddenin 3’nü  karara bağlandı, 18 Madde Komisyonlara havale edildi

Toplantıda Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen engellilere müjde verdi. Başkan Başdeğirmen, gündemin yedinci maddesinde bulunan; Sağlık İşleri Müdürlüğünde kullanılmak üzere bir adet Hasta Nakil Donanımlı Ambulans Aracı ile bir adet Engelli Rampalı Sağlık Hizmet aracının alınacağı müjdesini verdi.

Söz konusu gündem maddesi daha sonra Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Komisyon, konu hakkında hazırlayacağı raporu önümüzdeki Cuma günü yapılacak toplantıda meclise sunacak.

SAYIŞTAY’IN ISPARTA BELEDİYESİ

RAPORU MECLİSİN BİLGİSİNE SUNULDU

Gündemin beşinci maddesinde yer alan; 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 55. Maddesi uyarınca kurumumuzun 2019 yılı Sayıştay Denetim Raporu hakkında belediye meclisine bilgi verilmesinin görüşülmesi konusu ele alındı. Bu doğrultuda; Sayıştay tarafından gereğinin yapılması ve Meclisin bilgisine sunulmak üzere Isparta Belediyesi’ne gönderilen Sayıştay’ın 2019 Denetim ve İzleme Raporu Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Fahretdin Gözgün tarafından mecliste okundu. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Fahretdin Gözgün, raporda belirlenen bulguların en kısa sürede giderileceğini kaydetti.

Isparta Belediye Meclisi, Belediye’nin hesaplarını denetlemek için kurulan ve görev süresi dolan Denetim Komisyonu üyelerini seçti. Komisyonda, geçen yıla göre 3 isim değişirken, 1 isim ise yeniden seçildi.

AK PARTİ’DEN 3, MHP’DEN 1 VE İYİ

PARTİ’DEN 1 ÜYE KOMİSYONA SEÇİLDİ

Toplantıda Ak Parti’nin Meclis Grup Sözcüsü Fahretdin Gözgün, söz alarak Denetim Komisyonu üyeliklerine Ak Parti’den Sezgin Gülatan, Erdal Çelik ve Mehmet Ali Şenol’u teklif etti. Kanun gereği parti üyelerinin meclisteki sayılarına göre belirlenen ve buna göre 3 iktidar, 2 muhalefet partisi temsilcisinin olması gereken komisyona muhalif parti temsilcisi olarak da MHP’den Oğuzhan Göker ve İYİ Parti’den de Hasan Karaca teklif edildi.

Ypılan gizli oylama sonucunu açıklayan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, aday gösterilen 5 üyenin de kullanılan oyların tamamını alarak yeniden göreve seçildiklerini söyledi.

İYİ PARTİ’DEKİ İSTİFALAR

DENETİM KOMİSYONUNA YANSIDI

Bilindiği gibi; 2019 Yerel Seçimlerinde İYİ Parti’den seçilerek Meclise giren Ramazan Kabalak ve Ahmet Aydoğdu, geçtiğimiz Ağustos ayında partilerinden istifa etmişlerdi. Geçen yıl İYİ Parti’nin adayı olarak Denetim Komisyonuna giren Ramazan Kabalak’ın yerine İYİ Parti bugünkü toplantıda Denetim Komisyonu için Hasan Karaca’yı aday gösterdi.

AK PARTİ’DEN 1, İYİ

PARTİ’DEN 1, İSİM DEĞİŞTİ

Bu doğrultuda, Belediye Meclisinde bugün yapılan seçim ile geçen yılki Denetim Komisyonu’ndan 3 isim değişmiş oldu. Bunlar Ak Parti’den Hakkı Kaya’nın yerine Mehmet Ali Şenol, İYİ Parti’de ise partisinden istifa eden Ramazan Kabalak’ın yerine Hasan Karaca olarak gerçekleşti. Sezgin Gülatan, Erdal Çelik ve Oğuzhan Göker yerlerini koruyan isimler oldu.

NİSAN AYINDA MECLİSE

RAPOR SUNACAKLAR

Söz konusu Denetim Komisyonu üç ay boyunca 1 Ocak – 31 Aralık 2020 tarihlerini kapsayan yani geçtiğimiz yılın hesaplarını denetleyerek bu yılın üçüncü ayının sonunda diğer bir deyişle 31 Mart 2021 tarihine kadar Denetim Raporunu tamamlayarak Nisan ayındaki Belediye Meclisi ilk toplantısında hazırladıkları raporu mecliste okuyarak görevlerini tamamlayacaklar.

Isparta Belediye Meclisinin 21 maddelik gündeminin 12 maddesi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Diğer 9 maddeden 3’ü görüşülerek karara bağlanırken kalan 6 maddenin 5’i İmar, 1’i ise İsim Komisyonlarına havale edildi.

 21 GÜNDEM MADDESİNİN SADECE

ÜÇÜ KARARA BAĞLANDI

Isparta Belediyesi, Belediye Meclisinin Ocak ayı olağan toplantısında 21 maddeden oluşan gündemin sadece üç maddesi görüşülerek karara bağlandı. Diğer 18 gündem maddesi ise görüşülmek üzere Plan ve Bütçe, İmar ve İsim Komisyonlarına havale edildi. Meclis, Cuma günü saat 14.30’da tekrar aynı yerde toplanacak.

ÜÇ GÜNDEM MADDESİ

KARARA BAĞLANDI

Bu doğrultuda, gündemin birinci maddesinde bulunan; Denetim Komisyonu seçimi için kullanılacak oyları sayacak olan Tasnif Heyetinin seçilmesi konusu ile gündemin ikinci maddesinde bulunan; Denetim Komisyonuna Üye Seçilmesi (5 üye) ile gündemin altıncı maddesinde bulunan; Geçici İşçi Vizelerinin görüşülmesi konuları görüşülerek karara bağlandı. 

13 MADDE PLAN BÜTÇE, 4 MADDE

İMAR KOMİSYONUNA GİTTİ

Gündemin; üç, dört, yedi, sekiz, dokuz, on, onbir, oniki, onüç, ondördüncü maddeleri Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilirken, iki madde hem Plan ve Bütçe hem Tarife Komisyonu olmak üzere iki komisyona birden havale edildi. Gündemin, onbeş, onsekiz, ondokuz, yirmi ve yirmibirinci maddeleri ise İmar Komisyonuna, onyedinci maddede bulunan cadde ve sokaklara isim verilmesi konusu İsim Komisyonuna havale edildi.

KOMİSYONLAR

RAPOR HAZIRLAYACAK

Plan ve Bütçe, İmar ile İsim Komisyonlarına havale edilen bu 18 konuyu ilgili komisyonlar ele alarak görüşüp rapor hazırlayacak ve Cuma günü yapılacak Ocak ayı son toplantısında meclise sunacaklar.

*HABER MERKEZİ

Bu haber 1996 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...