Ali Aydıner tahliye edildi

8 Ocak 2021 17:48

Isparta’da yaklaşık 3 yıl önce Korhan Taştekin ve Zehra Çaycı’nın ortadan kaybolmasıyla ilgili sanık Ali Aydıner’in yargılandığı davada tutuklu sanık Ali Aydıner’in tahliyesi ve beraatine karar verildi. 

Isparta'da bir fabrika çalışan 3 çocuk babası Korhan Taştekin ile aynı iş yerinde çalışan 2 çocuk annesi Zehra Çaycı, 10 Ağustos 2017 tarihinde ortadan kaybolmuştu. Çaycı ve Taştekin'in öldürülmüş olma ihtimaline karşı Isparta Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, çalışma başlattı. Çaycı ve Taştekin'in en son Ali Aydıner'e ait besihanede görüldüğü öne sürüldü. Polis, Zehra Çaycı ve Korhan Taştekin'in arkadaşı olan Aydıner'i 2018 yılının mayıs ayında gözaltına aldı. Tutuklanan Aydıner hakkında, 'kasten adam öldürme' suçundan 2 kez ömür boyu hapis cezası istemi ile Isparta 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı.

Davanın karar duruşması, dün Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya kayıp Korhan Taştekin ile Zehra Çaycı'nın yakınları ile sanık Ali Aydıner'in yakınları katıldı. Sanık Ali Aydıner ise SEGBİS aracılığı ile duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden katıldı. Geçen celsede kayıp Zehra Çaycı'nın olaydan sonra bir gazinoda görüldüğü yönünde iddiada bulunan tanık A.,K Segbis aracılığıyla duruşmada dinlendi. Mahkeme heyeti tanığın dinlenmesinden sonra karar için duruşmaya kısa bir ara verdi. Verilen aranın ardından mahkeme başkanı kararı tarafların yüzüne karşı açıkladı. Kararda olayla ilgili elde somut bir delil olmadığı, bu nedenle sanığın üzerine atılı suçlardan beraatine ve dolayısıyla tahliyesine karar verildiğini açıkladı.

Kararın açıklanmasının ardından kayıp Korhan Taştekin'in eski eşi Özlem Singeç, kendilerine yönelik tehdit ve hakaretlerde bulununca taraflar birbirinin üzerine yürüdü. Kavganın büyümesini Özlem Singeç'in babası Ali Singeç ile polisler önledi. Bir süre bağıran taraflar daha sonra birbirlerinden uzaklaştırıldı.

Sanık Ali Aydıner'in avukatı Gökhan Çetinkaya, mahkemenin müvekkilinin dosya kapsamında suçlu olmadığına ve herhangi bir delil bulunmadığını belirterek "Mahkeme heyeti usule uygun olarak elde somut delil olmadığı ve suçlayıcı unsur bulunmamasından ötürü müvekkilim hakkında beraat kararı verdi. Bu beklediğimiz bir karardı. Tabii yargı süreci devam ediyor. İstinaf mahkemesi, belki ardından Yargıtay safhası olacak. Biz bu süreci yakından takip edeceğiz. Müvekkilim tahliye edilecek ve Mayıs 2018'den bu yana cezaevinde tutuklu kaldığı için ayrıca mahkeme maddi manevi tazminata hükmedecek" açıklamasında bulundu.

*HABER MERKEZİ

Bu haber 1343 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...