Rektör Çarıkçı’dan“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” Mesajı

10 Ocak 2021 17:24

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Rektör Çarıkçı’nın mesajı şöyle: “

Gazeteciliğin temel ilkesi, her şartta demokratik değerleri korumak, kişilik haklarına saygı göstermek ve toplum yararını gözeten yayınlarla halkın doğru bilgilenmesine katkı sağlamaktır. Bu meslekte kamuoyunun haber alma ihtiyacını toplumsal sorumluluk ilkeleri ile örtüştürerek sunmak ise farklı bir ahlak anlayışı gerektirir.

İşte bu farklı ahlak anlayışını göz önünde tutarak, önemli gördüğü bu alana yönelik ciddi bir eğitim modeli uygulayan SDÜ, demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olan medya sektörüne de nitelikli meslek ve bilim insanları yetiştirmektedir. Üniversitemiz nitelikli iletişimci ve basın mensubu yetiştirmenin yanı sıra medyadaki çeşitlilik unsurunu ve özgürlükçü bir eğitim anlayışını da benimsemiştir. SDÜ Türkiye’nin son yıllarda elde ettiği kazanımlara paralel olarak basın sektörünün gelişmesine bölgesel, ulusal ve küresel alanda katkı sağlayacak, dünyadaki gelişmeleri yakından takip edecek ve bu gelişmeleri kamuoyuna doğru mesajlarla aktaracak basın mensuplarını yetiştiren bir üniversite olmanın da gururunu yaşamaktadır.

Bununla birlikte mesleki sorumluluk bilinciyle hareket eden, SDÜ’yü ve Isparta’yı ulusal ölçekte hakkıyla tanıtan ve başarılı çalışmalarıyla adından takdirle söz ettiren başta Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan’ı ve tüm medya mensuplarını tebrik ediyorum. Karşılaştıkları tüm zorluklara rağmen özveri ile görevlerini yerine getirmeye çalışan, dünyanın en zor mesleklerinden biri olan gazeteciliği hakkıyla ifa eden tüm basın mensuplarına kolaylık ve başarı diliyorum. Basınımızın  Güzide mensuplarının “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nü kutluyor; görevi başında şehit düşen gazetecilerimize de Allah’tan rahmet diliyorum”.

*HABER MERKEZİ

Bu haber 1608 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...