“Memura Ek Zam Dedik, Dünya ve Türkiye`de Zirveye Oturduk”

11 Ocak 2021 16:12

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Balaban; Memura ek zam etiketiyle yapılan twitter eylemi ile ilgili basın açıklaması yaptı. Balaban’ın açıklaması şöyle: “2021 yılı için memur ve emekliye ek zam yapılmasına yönelik olarak Twitter üzerinden gerçekleştirdiğimiz #MemuraEkZam isimli etiket çalışmamız atılan yüzbinlerce twit ile Türkiye ve Dünya sıralamasında birinci oldu.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci'nin ilk tweeti ile başlayan çalışmamız ilk 10 dakika içerisinde Türkiye listesinde 1. sıraya oturdu.

Türkiye Kamu-Sen üyeleri, yöneticileri ve kamu çalışanlarının attığı yüzbinlerce tweet ülke gündeminde olduğu gibi dünya gündeminde de birinci sıraya yükseldi.

2021 yılı için reva görülen %3+3'lük artışın yaşanan ekonomik gelişmeler çerçevesinde yetersiz kaldığı gerçeğinin vurgulandığı etiket çalışmasında kamu çalışanları memura ek zam yapılmasının zaruret olduğunu dile getirdiler.

YÜZBİNLERİN KATILDIĞI BİR SOSYAL MEDYA MİTİNGİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTIK

Kamu çalışanlarımızın bütün beklentilerini yakından takip ediyor ve çözüm odaklı olarak çaba sarf ediyoruz. İşte bu sorunlardan birisi olan ekonomik gerçekleri dile getirmek ve 2021 yılı için belirlenen %3+3 zammın yetersiz kaldığını bir kez daha gündeme taşımak için düzenlemiş olduğumuz Twitter etkinliği tam anlamıyla bir sosyal medya mitingine dönüşmüştür.

Yüzbinlerce tweetin atıldığı ve ek zam beklentisinin üstüne basa basa vurgulandığı bu çalışmamıza katılan ve destek veren herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Kamu çalışanlarımızın kayıpları telafi edilmeli, gerekirse toplu sözleşme masası yeniden kurulmalı ve memurlarımıza ek zam verilmelidir. Bu konudaki ısrarımız aylardan beri süregelmektedir. Yaşanan gelişmeler bizleri haklı çıkarmıştır. Bu nedenle ek zam konusundaki ısrarımız bundan sonra da devam edecektir.

Twitter'daki bu etkinliğimiz umuyoruz ki yetkililerimizi de harekete geçirecek ve milyonlarca kamu çalışanı, emekli ve ailelerini sevindirecek bir karara imza atacaklardır.

Talebimizi ülke gündemine taşıyan ve yüzbinlerce twit atan üyelerimize ve kamu çalışanlarına bir kez daha teşekkür ediyorum”.

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 2623 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...