“Futbolcu kardeşlerimizi görmemezlikten gelemeyiz”

14 Ocak 2021 15:26

                Kanal 32 ekranlarında her Salı akşamı yayınlanan Levent Doğan ile Spor Vakti’ne konuk olan Isparta AK Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, aylardır mağdur olan amatör futbolcuların durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kendisinin yıllarca amatör kümede ve kum sahalarda futbol oynadığını hatırlatarak, sporcuların yanında olduklarını söyledi.

                Milletvekili Gökgöz, “Isparta’mızda geçtiğimiz yıl amatörden Bölgesel Amatör Futbol Ligi’ne yükselen Isparta merkezde bulunan Emrespor ve Gelendostspor’umuzu tebrik ediyorum. Pandemi sebebiyle, sağlık sebebiyle bu maçlar ertelendi. Futbol Federasyonumuz özerk. Bilim Kurulu Şubat ayı başlarında vereceği bir karar ile başlayıp başlamayacağına karar verecekler diye düşünüyorum. 1 doz aşı vurulduktan sonra muhtemelen seyire bakılacak diye düşünüyorum. Bu benim şahsi düşüncem. Amatör liglerimizde 250 takımdan yaklaşık 7 - 8 bin arkadaşlarımız var. Sporcu kardeşlerimizin futbol federasyonunda ki açıklamalarını izledim. 11 aydır süren pandemi de binlerce kişi rahmetine kavuştu bu işin şakası yok. Biz ne kadar maske sosyal mesafeye uysak da vaka sayılarımız ortada. Evet bunu minimalize haline getirmek ve çoğaltmakta elimizde. Maalesef geçmişte ki gibi yaptığımız gibi tokalaşmaya el sıkmaya sarılmaya devam ediyoruz. Taziye, nişan ve düğüne devam ediyoruz. Eylül ayı sonrasında yasaklardan sonra belli bir seviyeye geldi. Biraz kontrol altına aldık. Dolayısıyla sporcu kardeşlerimizi görmezden gelemeyiz ve oradan spor yapan oradan ekmeğini kazanan arkadaşlarımızı da görmezden gelemeyiz. Ama şu var tabiiki Futbol Federasyonumuz Bilim Kurulu’nun vereceği karar ile liglerin ne zaman başlayacağına dair mutlaka bir takvim açıklayacaktır. Tabiki de bu dileklerinizi ve sporcularımızın arzularını yetkililere ileteceğim.  Bu konunun takipçisi olacağım.

Amatör spordan yetişen bir milletvekili olarak taleplerini sizden alayım. Önümüzdeki hafta meclis çalışmalarında bu görevimizi yapalım” dedi.

SPOR SALONLARI İÇİN

 ELİMDEN GELEN GAYRETİ SARF EDERİM

Türkiye genelinde  çoğu ilin spor salonlarının açık olduğunu ve Isparta’da kapalı olmasıyla ilgili soruya cevap veren Milletvekili Gökgöz, “Ben spor salonlarının tıpkı Ispartamız da ki gibi diğer ilerlerdeki gibi kapalı zannediyordum.  Ben bu konuyu hem il Hıfzıssıhha Kuruluyla hem Sayın Valimiz ile görüşeyim. İnşallah bu konuda da yapılması gereken bir şey varsa da mutlaka yardımcı olmak için elimizden gelen gayreti sarf ederim” dedi.

*HABER MERKEZİ

Bu haber 1583 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...