“Yeni yapılacak sahalarla beraber Isparta’yı bir Kamp Merkezi haline getirmek istiyoruz”

15 Ocak 2021 17:51

Isparta AK Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Kanal 32 ekranlarında her Salı yayınlanan Levent Doğan ile Spor Vakti Programına konuk oldu.

               Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i yaptığı çalışmalardan dolayı kutlayan Milletvekili Gökgöz, şehre kazandırılan 32 Milyonluk Projeyle kentin sporcu fabrikası olma yolunda ilerleyeceğini söyledi. 2 olimpik futbol sahasının yanı sıra, spor salonları ve yüzme havuzlarının yapılmasıyla Isparta’daki sporcuların çok daha iyi şartlarda çalışacağını kaydeden Milletvekili Gökgöz, “Bizler mahalle aralarında yıllarca tozda toprakta oynadık. Çamur deryasında buzda spor yapmaya çalıştık. Şimdiki gençler çok şanslı. Çok güzel tesisler yapılacak. Sporu seven ve spor aşığı bir belediye başkanımız var. Bu tesisler yapıldıktan sonra çocuklarımızı spora yönlendireceğiz. Çocuklarımızı evlatlarımızı klavye başından kaldıralım. Haydi çocuklar spora diye kampanya başlatacağız. Neredeyse her branş dalında ki arkadaşlarımızı aynı çatı altında buluşturacağız. Herkesi sporcu yapmak değil de herkesi spora alıştıracağız. Enerjilerini orada sarf etmelerini sağlayabilmek bununla beraber oradan yetenekli kardeşlerimizi evlatlarımızı çıkarıp burada misafir ettiğiniz genç halterci arkadaşlarımız gibi Avrupa dünya şampiyon olarak bayrağımızı göklerde dalgalandırmak ve İstiklal Marşımızı okutmaktır hedefimiz.   Biz hep bunun hayalini kurduk” dedi.

               Ispartaspor’a kazandırılan otobüsün şehrin tanıtımına da büyük katkı sağladığını ve amatör takımların da desteklendiğini dile getiren Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, sportif çalışmalarla ilgili şunları söyledi:

               “Yani sadece 16 tesisi, semt sahalarını Isparta’ya kazandırmakla yetinmiyoruz. İlçelerimizde de aynı semt sahaları söz konusu. Çünür mahallemizde aday olduğumda milletvekilliğine bir hayalim var. Milletvekili olursak Allah da bize Isparta Belediyesine nasip ederse belediye bünyesinde dolayısıyla buraları bizim de desteğimiz ilk semt sahaları haline getirelim. Eskiden mahalle aralarında mahalle top sahaları vardı. Orada her türlü etkinliği yapardık yani 7 kiremitte futbolda oynardık, yakar topta oynardık. Bizim bu semt sahalarını yapacağımız iyi olacak. 1983’te ben Valiliğimizin düzenlemiş olduğu mahalleler arası futbol turnuvasında Isparta yıldızlar karmasına seçilmiş birisiyim. Biz o takım olarak çevre illere maç yapmaya giderdik. Isparta’mızı temsil etme kabiliyetine eriştik. Ben bu olayları yaşamış biri olarak hayalim rüyam olan projeyi söylüyorum. Bunu Isparta belediye başkanımızla paylaştığımızda o da desteklerini esirgemedi dedi. Dedi ki tabiki biz buna destek veririz. Spor bakanımıza gittik projemizi anlattık. Dolayısıyla tüm milletvekillerimizin ve belediyemizin katkısı ile şimdi bu tesisleri yapacağız. Çocuklarımızı evlatlarımızı klavye başından kaldıralım. Haydi çocuklar spora diye kampanya başlatacağız. Neredeyse her branş dalında ki arkadaşlarımızı aynı çatı altında buluşturacağız. Herkesi sporcu yapmak değil de herkesi spora alıştıracağız. Enerjilerini orada sarf etmelerini sağlayabilmek bununla beraber oradan yetenekli kardeşlerimizi evlatlarımızı çıkarıp burada misafir ettiğiniz genç halterci arkadaşlarımız gibi Avrupa dünya şampiyon olarak bayrağımızı göklerde dalgalandırmak ve istiklal marşımızı okutmaktır hedefimiz.

 Biz hep bunun hayalini kurduk. 1995 yılında şampiyon olduğumuzda bizim o gün emre sporun eski başkanı bu gün Sakarya kerestenin Necdet Sakarya’ydı hem belediye meclis üyesiydi biz o gün sıkıntı yaşamadık. Bugün hakikaten özellikle alt gruplarda  şampiyon olan takımların bir takım sıkıntılar yaşadığını geçmişte duyduk. Ben tabi buradan belediye başkanımızı tebrik diyorum. Kulüplere hem maddi açıdan hem malzeme açısından hem de şampiyon olan takımların giderlerini karşılama yol masrafı ve konaklama ücretlerini karşılama adına böyle bir fedakarlık yaptı.  Bizde çalışmaların destekçisiyiz. Yapılan hizmetlerin tamamını takip ediyoruz”

               Isparta’nın ve Davraz’da kamp merkezi olması için de çalışmalar yapıldığını anlatan Milletvekili Gökgöz, “Neticede bizler 3 milletvekili arkadaşımla beraber belediye başkanlarımızla Ispartada,  Isparta merkez belediyesi haricinde de 12 belediyemiz daha var. Ayrıca 9 beldemizde var. Biz bunlarla beraber bir sıkıntımız yok. Gücümüz yettiğince arkadaşlarımızla yardımcı olmak adına elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Bizde belediye başkanlarımızın faaliyetlerini destekliyoruz. Bizim zaten sporu, sporcuyu ve spor aşığı bir cumhurbaşkanına sahibiz. Dolayısıyla biz biraz önceki tesislerin yanına biz mutlaka ihtiyaç halinde daha yenilerini ilave edeceğiz. Çünkü bu Isparta için durdurulamayacak bir serüvene gidiyor. Geçmişte 2011 yılında Isparta’mızda Trabzonspor kamp yaptı biz Isparta’mızı aslında kamp merkezi haline getirmek istiyoruz. Yeni yapılacak sahalarla beraber bir kamp merkezi haline getirmek istiyoruz.

Orada 2 tane normal standartlarda futbol sahamız var. 2 katlı spor salonu yeni bitti. Spor bakanımız Isparta’ya gelebilseydi onu gösterebilecektik. Ama önümüzdeki süreçte tekrar gelecek tabi ki bu tesislerin açılışlarını hep beraberce yapacağız. Bunun yanı sıra buna ilave edeceğimiz alanlar da mevcut Isparta’yı kamp merkezi haline getirebilmenin yolları da var. Vali bey ile görüştüğümüz bir takım bu işlerin organizasyonunu yapan firmalar da var. Ben bu firmalardan yetkili biriyle görüştümb Isparta da vali bey ile beraber 3’müz bir toplantı yapıldı. Pandemi yaşanmasaydı 2020 yılında kısmen ama 2021 yılında tamamen bitmiş olacaktı. Çünkü biz üniversitede ki 2. Sahayı da kullanıma açıyoruz artık. Daha önce at çiftliği olarak kullanılan yerde bir futbol sahası söz konusuydu. Orası da gün yüze çıktı üniversitemizin bünyesinde kullanılabilir hale getirildi. Dolayısıyla Isparta merkezde ve ilçelerimizde sahalarımız var. Yeni tesislerimizde kamp merkezi olma yolunda ilerleyeceğiz” diye konuştu.

*HABER MERKEZİ

 

 

Bu haber 1697 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...