İlk Mantar Hasatını Gerçekleştirdiler

20 Ocak 2021 13:54

Isparta Uyuşturucu Bağımlılıklarla ve Alkolizmle Mücadele Derneği ’nin Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazandığı “Gençlerimiz Yeniden Hayat Buluyor: Karanlıktan Aydınlığa El Ele” projesi geçtiğimiz aylarda tamamlanmıştı.

Hedef grupları arasında dezavantajlı konumda yer alan bağımlı bireyler, madde kullanmaya yatkın olan kişiler, uyuşturucu bağımlısı kişilerin aileleri ve madde bağımlısı olma potansiyeli taşıyan kişiler olan projede; hedef grupta yer alan bireylere mesleki beceriler kazandırılarak bağımlılıktan kurtulmalarına destek sağlanması amaçlanıyor.

Proje ile dezavantajlı grupların topluma yeniden kazandırılmasıyla; meslek sahibi olmaları, suç unsuru teşkil eden veya etik olmayan davranışlardan uzaklaştırılması sağlanacak. Bunun yanında sosyal kalkınma ve sosyal kalkınmayı tetikleyen diğer etmenler de harekete geçirilecek.

Bu kapsamda mesleki eğitim kazandırma ve rehabilitasyon çalışmalarında kullanılan Mantar Üretim Merkezi ile Mekanik Üretim Tesisi üretime başladı ve tesisteki ilk mantar hasatı gerçekleştirildi.

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 1546 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...