“Diyanet Vakfından destek bekliyoruz”

20 Ocak 2021 13:55

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilcisi Osman Akçil ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ruhi Uygun, Yunus Özler, İsa Aytuna, Himmet Gürdal ve Salih Arslan, ziyaretler kapsamında geçtiğimiz Cuma günü İl Müftülüğüne ziyarette bulundular.

İl Müftüsü Bayram Şahin tarafından karşılanan İHH heyetinin ziyaretinde İl Temsilcisi Osman Akçil; “İnsani Yardım Vakfı İHH, 1993 yılında dönemin Bosna Hersek savaşında mağdur olan çocukların ihtiyaçları için yardım amaçlı kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur. Tabi ilk kuruluşunda savaş mağduru çocuklara yardım olsa da, daha sonra yaptığı yardımlar ülkeyi ve hatta dünyayı sararak uluslararası bir kuruluş haline gelmiştir. Şuanda, ülkemiz içinde olduğu kadar dünyanın dört bir yanında zor durumdaki insanlara yardım elini uzatmaktadır.

Bu doğrultuda bizler de Isparta İHH olarak, bu yardımlara katkımız olması açısında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yılın Mart ayında 22 TIR Briketi Suriye’nin İdlib şehrine göndermiş ve orada briket evler yapılarak çadırlarda çamurda – yağmurda kalan insanlar bu zorlu yaşam koşullarından kurtarılmıştı.

Geçtiğimiz günlerde yani 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününde ise, briket evlerde zor kış şartlarında yaşayan insanlar içir bir TIR un, yağ, şeker gibi yiyecek ve giyeceklerden oluşan malzemeleri Suriye’nin İdlib şehrine gönderdik. 

Şimdi ise ikinci TIR’ımızı göndermek istiyoruz. Bu doğrultuda, sizlerin desteklerini bekliyoruz. Şehrimizde hemen hemen her sorunda yardımcı olduğunuzu ve destek verdiğinizi biliyoruz. Bu konuda da bizlere yardımcı olacağınızı biliyoruz. Bundan dolayı şimdiden çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun” dedi.

İl Müftüsü Bayram Şahin de konuşmasında; “Öncelikle yapmış olduğunuz ziyaretlerinizden dolayı Isparta İHH yönetimi olarak sizlere teşekkür ediyorum. Biz de bu yardım çalışmalarınızda sizlere elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız” dedi.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta İl Temsilcisi Osman Akçil, ziyaretin sonunda ise İl Müftüsü Bayram Şahin’e Müslümanların ilk kıblesini temsil eden Kudüs biplosu hediye etti.

*HABER MERKEZİ

 

 

Bu haber 1650 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...