“FAİZLERİN ARTMASI YAPI SEKTÖRÜNÜ ETKİLİYOR”

21 Ocak 2021 15:32

Yapı sektörünün duayenlerinden Metin Çelik İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Mühendisi Metin Çelik, pandemi döneminde yapı sektörünün yatırımlarına devam ettiğini söyledi. Isparta’daki yapı sektörünün ticari değil sosyal amaçla faaliyetlerine devam ettiğinin altını çizen Metin Çelik, “iş verdiğimiz kesim ve çalışanlarımızın evine ekmek götürmesinin devamlılığını sağlamak zorundayız” dedi.

Bu zamana kadar 50 blok, 500 daire inşa ettiklerini belirten İnşaat Mühendisi Metin Çelik, sektörde her türlü krize rağmen her zaman yatırıma devam ettiklerini belirterek şöyle konuştu:

“Sektörün içindeyiz. Mecburuz yatırım yapmaya. Bize bağlı olarak 250-300 kişi çalışıyor. Ya iş vereceksiniz, ya da paydos diyeceksiniz. İşi durdurursanız çalışanlarınız evine ekmek götüremez. En kötü zamanda bile durmadık. Para kazanmadık ama evlerine ekmek götürmelerini sağladık.

Ülkemiz kriz döneminden geçiyor. Yasaklı günlerde inşaat sektöründe işçilerin çalışamaması sıkıntıydı. Odamız girişimler ile yazışmalar ile odadan alacağımız evrakla çalışabiliyor. Odamıza teşekkür ediyorum. Bütün sektörler şu anda krizde. Sıkıntılı bir durum yaşıyoruz. Muaf olması güzel bir şey. Faizlerin artması yapı sektörünü etkiliyor. İlerde faiz düşerse tekrar hareket olacaktır. İnşaat sektörü olarak 500 kaleme hitap ediyoruz. Ekonominin lokomotifi.

Her zaman her kriz dönemi iyi kötü çalışıyoruz. Bize bağlı ekiplerimiz var, iş vermek zorundayız.

Evlerine ekmek götürmek zorundalar. İmkan oluşturmayı görev biliyoruz. Sosyal düşünüyoruz, projelerimiz devam ediyor. İnsanları konut sahibi yapma çalışmalarımız devam ediyor.”

GENEL İMAR REVİZYONU

ISPARTA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

İnşaat Mühendisi Metin Çelik, “Böyle bölük-pörçük olmuyor. Bugün bir yeri çözüyorsun, yarın başka yerde çözüm arıyorsun. Bütüncül düşünmek lazım. Bugün Gülistan’da sıkıntı yaşıyorsunuz. Orada bütüncül bir anlayış olmadı, şimdi sorunlarla buguşuluyor.”

Isparta’da konut fiyatlarının pahalı olduğunu belirtti. Arsa maliyetlerinden kaynaklı olduğuna dikkat çeken Çelik, şöyle devam etti:

BELMAŞ ÖNCÜLÜK ETMELİ

“Konut fiyatları şu an çok yüksek. Ucuz arsa olması gerekiyor. Arsa maliyetleri çok yüksek. Sayın Başkan, BELMAŞ aracılığıyla bir çalışma yapacağını açıkladı. Destekliyoruz. Belediyemiz üzerinden arsa maliyetlerini düşürücü bir çalışma olursa fiyatların düşeceğine inanıyorum.

ESKİ MAHALLELER YENİLENMELİ

Eski mahallelerimizin yenilenmesi gerekiyor. Burada da Belediyenin işin içine girmesi gerekiyor. Biz girmekte zorlanıyoruz. Hissedar çok fazla. Giren arkadaşlar var. Hızlı bir çözüm sunan, vatandaşı evsiz bırakmayan bir sistem kurulsa çok iyi olur. Eski mahalleleri yenilesek 500 bin nüfusa yetecek konut stokuna ulaşılmış olur. Yenilemek gerekiyor. Orada yaşayan vatandaşlar da bizim insanımız. Akrabamız, eşimiz, dostumuz. Olası bir depreme riskine karşı güvenli yapılar inşa edilmeli.

VİLLA TARZI YAPILAŞMANIN ÖNÜ AÇILMALI

Müstakil yapılaşmaya yönelik, villa tarzı yapılaşmaya yönelik talepler var. Ama arsa bulmak kolay değil. Belediye olarak bu konularda da çalışmalar yapılabilir. Belediye bunu yapacak, oradan para da kazanacak. Bize de arsayı sunacak.

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 1519 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...