“Spor Turizmini de patlama noktasına getirebiliriz”

29 Ocak 2021 14:57

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Kanal 32 ekranlarında her Salı yayınlanan Levent Doğan ile Spor Programı’nın konuğu oldu. Milletvekili Özel,  Burdur ve Isparta valilikleri öncülüğünde Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) koordinasyonunda Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ve Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) iş birliğinde gerçekleştirilen ‘Göller Yöresi Spor Turizmi Çalıştayı” ile ilgili görüşünü açıkladı.

“Burdur zenginlerse, Isparta zenginlerse birbirimizi etkileşim içerisinde oluruz”

                İki ilin doğal güzelliklerinden de bahseden Milletvekili Özel, “ Çalıştayın açılış bölümünde yer aldık. Masalarda futbol, saha sporları ve diğer spor dalları üç aşamada görüşmeler yapılacak. Sonucunda da rapor çıkacak raporu iletecekler. Raporu önemsiyoruz çünkü Kalkınma Ajansımız ilin dinamiklerini birleştirme noktasında spor anlamında güzel bir çalışma yaptık. Bunun sonucunda çıkacak olan raporu da önemseyerek hayata geçirmemiz gerekiyor. Zayıf yanlarımız neler? Güçlü yanlarımız neler? Geçmişte Davraz’da biz sezonda 45 tane futbol takımını burada kamp yaptıra bilirken, şimdi biz bunları Afyon’a kaptırdık. Tekrardan Isparta Burdur’un altyapısını yatak kapasitelerine, saha kapasitelerine birleştirerek bunlar tekrarda kamp merkezi olarak Isparta’yı Davraz’ın bir çalışmasını ne tür yol haritası çizeceği bu raporda çıkacak. Ben orada Isparta’yla Burdur’un en yakın iki il o yüzden biz bunu avantaja çevirelim. Geçmişte Isparta ve Burdur’da çok anlamsız rekabet ve çekişme oluyordu. Enerjimizi buraya harcıyoruz. Bunu bir kenara bırakalım Burdur zenginlerse, Isparta zenginlerse birbirimizi etkileşim içerisinde oluruz. İki ilde iyi, coğrafya alanlarımız var, Eğirdir Gölümüz, Çandır, Salda Gölü var. Doğa güzelliklerimiz harika, turizm alanında geliştirmek istiyoruz. Spor Turizmini de patlama noktasına getirebiliriz. Çünkü bulunduğumuz coğrafya çok anlamlı bir coğrafya ikilinin her alanda hareket edebilmesiyle de çalıştayın çıkarılacak olan raporun hayata geçirilmesi noktasında da buraya hayırlı ve spor anlamında da hayırlı bir hizmet sunmuş oluruz. 12 aya çıkması noktasında spor salonu yapalım dedik, onu da şuan gerçekleşirdik. Isparta’da SDÜ’nde 2 bin 500 kişilik bir spor salonumuz var. Bildiğiniz üzere Işıkkent Spor Salonunda yaptık  ve şuanda onun üstünde daha büyük spor salonu yapmayı düşünüyoruz. Altyapıyı ne kadar güçlü yaparsak sadece futbol değil basketbolundan voleybolundan, hentbolundan çok değişik branşlarda çalışma yapılmalı” dedi.

“TESİSLER ÖNEMLİ”

                 Tesislerin önemini de dile getiren Milletvekili Özel, “Bu altyapıyı bize spor camiasından çok değerli arkadaşlarımız, üniversite hocalarımız bir rapor sunmuştu bize spor altyapısı zayıf sporcu fabrikası kuracağız diyor ama bunu kurmak içi sporcu alt yapısını oluşturmak için tesisler kurman gerekiyor. Bunlar için bir çalışma yapılıyor tesisler bittikten sonra sporcu fabrikası da olur her şey olur. Isparta’da Emrespor var, Gelendostspor bunlar da Isparta’nın takımı bunlara hizmet sağlamamız gerekiyor. Isparta spor ilk defa bu yıl Bal Liginden çıktı. Bal Liginden çıkan, amatörden çıkan bütün hepsine gereken destekleri vermemiz gerekiyor ki Isparta’nın temsil anlamda takımlarımız çoğalsın” diye konuştu.

“ESKİ GÜNLERİ SPOR GÜNLERİNİ ÇOK ÖZLEDİK”

Eskiden olduğu gibi mahallerarası turnuvaların düzenlenerek genç yeteneklerin de kazanabileceğini söyleyen AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, “Eskiden futbol oynadığımız dönemler, devlet büyüklerimizin bizi aradığına hiç rastlamazdık. Cumhurbaşkanı bilmediğim bir spor branşında bile hemen arayıp tebrik ediyor, ne tür yardım destek yapılması gerekiyorsa soran bir Cumhurbaşkanımız var. Onun bu anlayışını bizim de ilimize yansıtmak amacındayız. Eski günleri, spor günlerini çok özledik. Tedbirlere uyarak normal hayata devam etmemiz gerekiyor. Sporu bizim bütün kötü alışkanlıklardan uzaklaştıran bir unsur olarak gördüğümüz için bunun bir an önce hayata geçmesi noktasında da kurallara da uyarak hareket etmemiz gerekiyor. 44 mahallemize de 44’üne de birer spor kulübü, eskiden mahalle takımlarımız vardı, spor kulüplerimiz çok fazlaydı. Tekrardan bunun hayata geçmesi, belediyenin böyle bir organizasyon yapabilmesi futbol, voleybol, basketbol mahalle arası turnuvalar bunları biz kulüpleşmeyi beklemeden yaparsak. Kulüpleşme arkasından zaten geliyor. Önce bütün organizasyonlar yapılır, sonra kulüpleşme olur. Geçen sene Aliköy’de yapıldı, bu sene Sav’da yapıldı halı saha turnuvası. Orada görebiliyorsunuz kaç çeşit takım, kabiliyetli oldukları bunları çok yaygınlaştıralım. Aliköy’de spor sahası parası gelmişti onun arsa problemini çözememiştik. O parayla Sav’da ki saha yapılmıştı. Şimdi buradaki problem çözüldü. Aliköy’e de sahayı kazandırmamız gerekiyor. Kaptan köşküne bunu oturtacağız, lokomotifini yapacak ondan sonra sporu Isparta’da özlediğimiz, beklediğimiz seviyeye ulaştırabilirsek gençlerimizi bu konuda yapılan çağrılara katılmalarına teşvik edebilirsek, kazandırabilirsek büyük bir hizmet yapmış oluruz diye düşünüyoruz. Isparta’da spor kimsenin tek elinde, kimsenin insiyatifinde olmamalı. Hepimiz sporun bir ucundan tutarak sporla uğraşan herkese vermemiz gerekir diye düşünüyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 1810 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...