CADDELERDEKİ ÜCRETLİ OTOPARK UYGULAMASINI MAHKEME İPTAL ETTİ

29 Ocak 2021 14:58

Karar,  Bu kış gününde 55 çalışanın işsiz kalması bir yana şehir trafiğinde keşmekeşliğe neden olacak.

Belediye ile imar değişikliği konusunda ters düştükten sonra her türlü meclis kararı ile eskiden yapılmış yapılardaki çıkmaları hedef alarak CİMER ve mahkemeye itiraz yolunu seçenlerin meşgul olduğu işler arasında cadde otoparkları da vardı. İki vatandaşın cadde ve sokaklarda ücretli otopark uygulamasının iptali için açtığı dava sonuçlandı. Mahkeme, otoparklardaki ücretli uygulamasının iptaline hükmetti.

 Isparta Belediyesi’nin şehrimizdeki trafik keşmekeşliğini ortadan kaldırmak için esnaflar arasında yapılan anket sonuçlarına göre uygulamaya koyduğu ücretli otopark uygulamasının iptali, hiç düşünülmeyen bir sonuç doğurdu.. Cadde ve sokak otoparklarında çalışan, özellikle kış günlerinde yağmur-kar demeden zor şartlar altında ekmeğini çıkarma derdinde olan işçiler bu karardan etkilenecek. Isparta Belediyesi’nin otoparklar için istihdam ettiği  asgari ücretle zor koşullarda çalışan 55 kişi işsiz kaldı.

Bilindiği üzere Isparta Belediyesi, cadde ve sokaklarda ücretli otopark uygulamasını başlatırken esnaflar arasında anket yapmış, esnafların uygun görüşü sonrasında bu uygulamaya başlamıştı.

*HABER MERKEZİ

Bu haber 1761 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...