“ÜNİVERSİTELERİMİZİN DEĞERİNİ İYİ BİLMELİYİZ”

2 Şubat 2021 18:00

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, İYİ Parti İl Başkanı Mustafa Şimşek ve parti yöneticileri Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkcı’yı rektörlük makamında ziyaret ederek, Rektör Çarıkçı’dan Süleyman Demirel Üniversitesiyle ilgili son gelişmeler hakkında bilgiler aldı.

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur hem Süleyman Demirel Üniversitesinin hem de Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesinin Isparta’da her geçen gün artan başarıları için gurur duyduklarını söyledi ve her zaman desteğe hazır olduğunu belirtti.

“Süleyman Demirel Üniversitemiz ismine yakışır şekilde birinciliklere koşuyor. Üniversitelerin sürdürülebilirlik programlarının ve politikalarının profilini çıkarmak amacıyla Endonezya Üniversitesi tarafından 2010 yılında başlatılan anket çalışmasında; SDÜ, 56 Türk üniversitesi arasında 26’ncı, dünya çapındaki 912 üniversite arasında ise 450’nci sıraya yerleşti. 5 öğretim üyemiz de, “Dünyanın En İyi Bilim İnsanları Listesi’nde yer aldı. Ayrıca Süleyman Demirel Üniversitesi, Dünya Üniversiteler Sıralaması Merkezi tarafından yapılan Dünya Üniversiteleri Sıralamasında, Türkiye’deki en iyi 22. üniversite oldu. Süleyman Demirel Üniversitesi bizim gururumuzdur. Hep öyle oldu, ben kuruluşundan bu yana Sayın Cumhurbaşkanımızla ve sonra da Milletvekili olarak takip ettim ve başarılarına devam etmesi için elimizden geleni yapmaya gönüllüyüz. İçinden doğan Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile beraber, öğretim kadroları, İdari Kadroları, gözbebeğimiz olan yüz bini bulan öğrencilerimizle zenginliğimizdir. Bunun değerini iyi bilmeliyiz. Isparta halkı bunun değerini bilir ve gurur duyar. Bugüne gelinceye kadar kuruluşundan itibaren, başta Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel ve emeği geçen herkese, Sayın Rektörümüzün nezdinde minnet ve şükran duyuyoruz.” dedi.

Cesur’un üniversite sık sık yaptığı ziyaretlerden ve eskiden beri üniversiteye olan ilgisine üniversite olarak memnuniyetlerini dile getiren Rektör Çarıkçı, üniversitedeki çalışmaları ve yeni projeleri anlattı, Milletvekili Cesur’a üniversitede basılan yeni kitaplardan armağan etti.

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 1483 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...