Yalvaç’ta sanayiciler imkansızlar içinde mucizeler yaratıyor

5 Şubat 2021 18:17

Tabak esnafı için yapılan Yalvaç Küçük Sanayi Sitesi’nde farklı sektörlerde de üretim yapıp, istihdam sağlayanlar var. Ama işyerlerinin iskan ruhsatı yok, CK elektrik veremiyor. Mevcut elektrikte üretime yeterli gelmiyor.

Yalvaç’ta üretime ve istihdama yönelik yatırımcı da var, girişimci de var, sermaye de var. Ama tek eksik altyapı sorunları. Devlet gerekli altyapı yatırımlarını zamanında sağlasa Yalvaç’ta sanayi gelişecek,  iş gücü potansiyeli daha da artacak.

Tabakane esnafı için Yalvaç’ta daha önce yapılan küçük sanayi sitesinde sektörde yaşanan sorunlar nedeniyle başka sektörler de yerini alıyor. Makine, makine aksamları üzerine imalat yapanlar da Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteriyor. Ancak bir sürü sorunları var.

Makine imalatı üzerine ün yapan, ihracatı ile ilimize ekonomik değer katan Kodalsan ile maline aksamları üzerine imalat yapan Döv-San sorunu yaşayan sanayi tesislerinden ikisi. Yalvaç Belediyesi, işyerleri için iskan vermiyor. Başvurular tamam ancak henüz Belediye iskan ruhsatını vermedi. İskan olmayınca işyeri açma ruhsatında alınamıyor. Ruhsat olmayınca CK elektrik vermiyor. Sanayi tesisleri mevcut kapasiteden kullanıyor ama yetmiyor. CK sürekli ‘bildirdiğiniz kapasite üzerinde kullanıyorsunuz’ diye uyarıyor. Ruhsat olmadığı için yeni trafo konamıyor. Çareyi kendi imkanları ile sanayi alanı dışındaki trafodan 200 metre hat çekerek bulmuşlar ama o da yeterli değil. Sanayici daha çok üretmek istiyor ama iskan yok, işyeri açma ruhsatı yok, elektrik yok. Sanayici imkansızlıklar içinde mucizeler yaratıyor.

*HABER MERKEZİ

 

 

Bu haber 1636 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...