Ispartalı işadamı, Dünyanın en iyi yalıtım malzemesini üretti, patentini de aldı

7 Şubat 2021 12:25

40 yıldır aşkın süredir ısıtma ve yalıtım sistemleri üzerine faaliyet gösteren Bayramoğlu, inşaatlarda yalıtım gerektirmeyen, tuğla ve bimsin yerine geçen poliüratan yapı bloğu üretti, 20 yıllık patentini almaya da hak kazandı.

Isparta’da 40 yılı aşkın süredir ısıtma ve yalıtım sistemleri üzerine faaliyet gösteren Bayramoğlu, inşaat sektörüne ilişkin önemli bir buluşa imza attı, piyasaya sundu. İnşaatlarda yalıtım malzemesi gerektirmeyen, tuğla ve bimsin yerine kullanılabilecek ‘güvenli tuğla’ poliüretan malzeme yapı bloğu üretti. Dünyanın en iyi yalıtım malzemesi iddiası ile üretilen yapı bloğuna Türk Patent Enstitüsü’nce 20 yıllık patent verildi. Bayramoğlu şirketinin patent belgesini Denge Patent Sahibi Metin Arıkaya, Ali Bayramoğlu’na taktim etti. Patent belgesinde ürün için ‘Poliüretan veya Poliizosiyanurat-Strafor Yapı Bloğu’ tanımlaması yapıldı.

İşçilikten tasarruf yapan, yalıtım malzemesi gerektirmeyen yapı bloğu benzeri olmayan yüksek standartlara sahip yeni bir nesil elemanı yapı bloğu, hafif yapısı sayesinde depreme karşı yüksek dayanıklılık sağlıyor. Malzeme nem ve rutubet oluşturmuyor.

NEDEN GOLDBLOCK?

-YÜKSEK DOĞALGAZ, ELEKTİRİK FATURALARINI UNUTUN...

Passive hause standartlarını karşılayan extra yalıtıma ihtiyaç duymayan çok yüksek ısı yalıtımlı kompakt duvar yapısı U= 0,136 W/m2 K. Bu değer güncel yalıtım yönetmeliğindeki mantolaması yapılmış bir duvarın %28 i kadar hiç mantolaması olmayan bir duvarın %14 ü kadar enerji kullanır. Harcadığınız her 100 TL’nin en az 72 TL’si cebinizde kalır. Ayrıca çalışma başlangıcında enerji soğurmayan Goldblock duvar sistemi ile yüksek verim.

SIFIR ENERJİLİ BİR EV MÜMKÜN MÜ?

Evet.. sıfır enerji kullanan bir ev üretmek mümkün. Öncelikle yapının enerji ihtiyacını konfor düzeyinden ödün vermeden minimize edebilmek için pasif ev standartlarında tasarım ve yalıtımını yapmak. Sonrasında fotovoltaik sistemler ile enerji ihtiyacının tamamını karşılayabilir ve enerji faturalarınızı sıfıra düşürebilirsiniz.

SAĞLIKLI KALIN..DOĞAYI SAĞLIKLI BIRAKIN..

-Bünyesinde nem, bakteri barındırmaz. Bu sayede rutubet, küf, kötü koku oluşumuna izin vermez. İnsan sağlığı açısından çok önemlidir.

-% 80 i geri dönüşümü yapılabilen ürünler ile doğaya saygılı çevre dostu yapılar. Ekonomik ömrü biten yapılar için minimum düzeyde toz moloz atık ortaya çıkar. Sistemin ana elemanları olan çelik ve poliüretan tamamen geri dönüştürülebilir, yeniden kullanılabilir

-Enerji tasarrufu demek doğru orantılı olarak daha az karbon salınımı ve daha az zararlı gaz emisyonu demektir. Çevreye zararınız normal bir yapının 10 katına kadar daha az olur

daha fazla detay için

www.goldblock.com.tr

info@goldblock.com.tr

05492894532

05326376713

*HABER MERKEZİ

 

 

Bu haber 1495 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...