“Memleket Masası kurup, Isparta’ya destek vermeye geldik”

7 Şubat 2021 12:36

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, Mersin Milletvekili Behiç Çelik, Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Isparta İl Teşkilat Yöneticileri, Isparta Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Adar’ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur: “Tarım ve Hayvancılık sektöründe İlimize yapılan yatırım ve destekler malumunuzdur. Konuyla alakalı kanun teklifi hazırlığımızı tamamladık. Burada bulunan Milletvekili arkadaşlarımızla ziyaretler düzenleyip sorun ve talepleri istişare ediyoruz. Borsamızın rolü çok önemli. Son zamanlarda sıklıkla duyduğumuz meyve birliği veya elma borsasının kurulması yönündeki konularını bizler de önemsiyoruz. Meyve birliği kurulması gerekiyor. Aynı şekilde canlı hayvan pazarlarının da oluşması lazım. Çiftçimiz ve köylümüz perişan. Vatandaşın sorunlarını çözmek için hem üreticinin hem tüccarın elini tutmamız lazım. Devlet teşviklerinin bizde üretim kilo bazında olması gerektiğini düşünüyoruz. Ayrıca sadece üreticiye değil tüccarında destek alması gerektiğini düşünüyoruz. Bizler buraya, memleket masası kurup, Isparta’ya destek vermeye geldik. Sizlerle beraber yapabileceğimiz veya bizden istediğiniz bir şey olursa, her zaman göreve hazır olduğumuzu söylemek isterim  ” dedi.

Ziyaretten dolayı memnun olduğunu ifade eden Borsa Başkanı Ahmet Adar; “Devlet destekleriyle ilgili geçenlerde de bahsettiğim gibi boş araziye değil üretime verilmeli. Üretilen ürün tescillenerek kayıt altına alınır ve bu şekilde kayıt dışı ticaretin önüne de geçmiş oluruz. Dünyada büyük çapta tarım ticareti yapan ülkeler var. Buradaki ticaretleri kendi ülkemize nasıl entegre ederiz bu konuları konuşmamız gerekiyor. Tarım ve Orman Bakanlığımızın çalışmaları  güzel lakin il ve ilçe teşkilatlarıyla birlikte sahada çalışma yapmaları ve sorunları yerinde tespit etmeleri daha verimli olacağı düşüncesindeyim. Üretimimizi planlamamız gerekiyor. Önceki yıl patates, soğan 7 TL iken şu an 2 TL. Ürünün büyük kısmı depolarda çürümeye başladı. Bu dengesizliği çözmemiz gerekiyor.  Dünya ticaretinde söz sahibi olabilmek için ürün tedarik konusunda hızlı davranmamız lazım. Sebze ve meyvelerin ömrü hububat gibi uzun değildir. İvedilikte ihracatını yapmamız gerekir. Bununda en hızlı yolu havayoludur. Isparta havalimanına havayolu kargo imkanı sağlandığı takdirde ihracat hacmimiz ve ticaretimiz ciddi olarak artış gösterecek. Biz bunları her mecrada ve toplantıda da istişare ediyoruz. Komşu İlimizde bulunan oda/borsa başkanlarımla da istişare ediyoruz. Amacımız memleketimize hizmet etmek, kalkındırmak.” dedi.

Ziyaret, iyi dilek ve temennilerle son buldu.

*HABER MERKEZİ

 

 

Bu haber 1703 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...