“Bir ay içinde 27.2 Milyonluk 15 Projemizi ihaleye çıkıyoruz”

8 Şubat 2021 15:51

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclisin Şubat dönemi son oturumunun açılışında meclis üyelerini yatırımlarla ilgili bilgilendirdi. 2021 yılını Isparta için atılım, Belediye için yatırım yılı ilan ettiklerini belirten Başdeğirmen, “bu ay size 15 ayrı projemizin ihalesini açıklıyorum. Gelecek ay da yeni ihalelerimizi açıklayacağım” dedi.

Başkan Başdeğirmen, Isparta Belediyesi olarak 1 ay içinde 15 ayrı projenin ihalesine çıkacaklarını söyledi. Bu projelerin toplam maliyetinin 27.2 milyon TL olduğunu açıklayan Başdeğirmen, şu bilgilendirmeyi yaptı:

“Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteğiyle yapacağımız semt spor salonları ile ilgili birinci etap ihalemizi tamamladık. 16 semt sahamızı 3.8 milyon TL’ye ihale ettik. Şubat ayı içerisinde yaptığımız ve bundan sonraki 1 ay içerisinde yapacağımız ihalelerimizi sizlere açıklayacağım.

-IYAŞ Park önünde eskiden Türkoloji Park olarak kullanılan alanımızı geri almıştık. Burada 6 işyeri yapıyoruz. Bu işyerlerinin yapım ihalesi 2 Şubat’ta gerçekleştirildi.

-İtfaiye Müdürlüğü üzerinden depreme yönelik tedbir amaçlı 5 konteynır satın alıyoruz. Şimdilik 5 tane alıyoruz. İleride bu sayı artacak. Isparta merkezde 44 toplanma alanımız var. Amacımız tüm toplanma alanlarımızda konteynır koyarak, altyapı eksikliklerini gidermek. Bu projemizin de ihalesini gerçekleştirdik.

Asri Mezarlık içerisinde Gasilhane yapıyoruz. Belediye olarak cenaze hizmetleri anlamında hizmet verebildiğimiz tek yer Halife Sultan Mezarlığı. Orada da 1 tane gasilhane vardı. Erkek-kadın aynı yerde yıkanıyor, yeterli gelmiyordu. Orada yeni bir gasilhane yaptık. Şu an kadın-erkek ayrı ayrı yerlerde yıkanıyor. Ekibimizi artırdık. Halife Sultan Mezarlığı’nda 300 kişilik üzeri kapalı namaz alanı oluşturduk. Gasilhanelerimizin Isparta’ya yetmediğini düşünüyoruz. Bunun için Gülistan Mahallesi Asri Mezarlık’ta da 2 gasilhane yapıyoruz. 2 kişilik daha morg yapıyoruz. Bu projemizin ihalesi 15 Şubat’ta.

Sinekle mücadelede larva dönemini önemsiyoruz. 2020 yazında sinekle ilgili bir şikayet almadık. Nedeni zamanında yaptığımız mücadeleden kaynaklanıyor. Bu senede şubat-mart aylarında larva ile mücadele yapacağız. Bunun için ilaç alımı yapıyoruz. İhalesi 17 Şubat’ta.

Kirazlıdere’de bir sürprizimiz olduğunu açıklamıştık. O sürprizimizin ihalesine çıkıyoruz. Orada cam seyir terası oluşturuyoruz. Çok güzel bir proje oldu. Kirazlıdere sosyal tesislerinden şehre doğru bir teras yapıyoruz. İhalemiz 17 Şubat’ta.

Çünür Mahallesi’nde Pazar yerimizin üzerini kapatıyoruz. Çelik konstrüksiyon malzemeden kapalı Pazar yeri oluşturacağız. İhalemiz 23 Şubat’ta.

Akkent Mahallemiz yıllarca ihmal edilmiş. Oradaki halkımız Belediyeye kırgın. Şehirden uzak olduğu için bir çok şeyden mahrum kalmışlar. Orada bir sosyal tesis yapıyoruz. İhalemiz 10 Mart’ta.

Vatan Mahallesi’nde de bir sosyal tesis inşa ediyoruz. İhalemiz 11 Mart’ta.

Diğer projelerimizin ihaleleri de araç ve iş makineleri lastiği alımı, hazır beton alımı, kedi-köpek maması alımı, filler alımı, bitüm nakli gibi rutin belediyecilik hizmetlerimiz için gerekli olan malzemeler.

Tüm bu projelerimizi Belediyemizin imkanları ile yapacağız. Kredi kullanmıyoruz. Şehrimize hayırlı-uğurlu olsun.”

*HABER MERKEZİ

Bu haber 1474 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...