“Meyvebirlik Projesini hayata geçireceğiz”

8 Şubat 2021 15:51

AK Parti Isparta Milletvekili Gökgöz, “üretici sadece üretmeyi, üretimini artırmayı düşünecek. Satmayı, paketlemeyi, ayrıştırmayı ve depolamayı birlik düşünecek ve taahhüt edecek” dedi.

AK Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, İl Genel Meclisi toplantısına katıldı. İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin’in ziyaret ettikten sonra meclisin şubat dönemi son oturumuna katılan Milletvekili Gökgöz, uzun süredir üzerinde çalıştığı Meyvebirlik Projesi hakkında bilgilendirme yaptı. Gökgöz, şöyle konuştu:

“Tarıma yönelik bir adım atmanın eşiğindeyiz. Birlikteliğin ilk adımını burada atıyoruz.

Isparta tarımını yakinen ilgilendiren MEYVEBİRLİK konusunda yola çıkmıştık. Çünkü biliyoruz ki Isparta tarımı birlikten geçiyor. Meyvebirlik ile pazarlama noktasında, tasnifleme noktasında önemli bir adım atmış olacağız. Üretici sadece üretmeye odaklanmalı. Üretimini artırmaya odaklanmalı. Çünkü başka çare yok. Bugün pazar varken bir sorun yok. Ama yarın ne yapacağız? 2018’i hatırlayın. Depoda malımız kalmıştı.  Tanzim satış yerlerine elmalar gidince stok ancak bitmişti. Meyvebirlik projesini hayatiyete geçirmek istiyorum. Valimiz ile paylaştım. Kaymakamlara talimatı olacak. Bizler de herkese duyuracağız. Üreticimizi seviyor ve onları düşünüyoruz.

Satmasını, paketlemesini, tasnifini ve depolamasını birlik garanti altına alacak. Isparta’dan fiyat istikrarı adına adım bir adım atıyoruz. Başmakçı’daki yumurta borsasını araştırdım.

Başarırsak her pazartesi Isparta’dan meyve fiyatını açıklayabiliriz. Artık buna gücümüz var.”

Milletvekili Gökgöz, Meyvebirlik çalışması dışında Polatlı’daki gibi lisanslı depoculuk sistemini de hayata geçirmek istediklerini anlattı. Isparta’daki hububatçıları bir araya getirecek lisanslı depolama için çalışmalara başladıklarını kaydeden Gökgöz, tarım adına önemli gelişmeler yaşanacağının sözünü verdi.

 *HABER MERKEZİ

Bu haber 1455 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...