“Öğrencimize dünyadaki sınavlara katılabilecek bir standart oluşturuyoruz”

9 Şubat 2021 17:11

Bil Koleji Genel Müdürü Ayfer Batı, Isparta Gazetesi’nin  sorularını yanıtladı: Tek alternatifimiz Türkiye’deki yapılan sınav değil...

Bil Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ayfer Batı var. Evet Ayfer hanım sizi biraz tanıyabilir miyiz ?

Merhaba ben Ayfer Batı Bil Eğitim Kurum Genel Müdürüyüm ve aynı zamanda öğretmenim. 25 yıldır sektördeyim. Bir eğitim gönüllüsüyüm ve eğitimin yaşam boyunca devam ettiğine inanıyorum.

Bil Eğitim Kurumlarının vizyon ve misyonlarından biraz bahseder misiniz  ?

Bil Eğitim Kurumları 1994 yılında eğitim sistemine girmiş köklü bir kurumdur. Bil eğitim kurumları üniversitenin kurumu. Bu yüzden de bizim yaptığımız bütün çalışmalar bilimsel altyapıya dayanan ve geleceği ilke edinen çalışmalar. Bizlerde öğrencilerle yola çıktığımızda ilk ilkemiz biz bugün buradayız, bugün kendimize nasıl iyi yetiştirebiliriz ki gelecekte sadece kendisine değil etrafındaki insanlara, ülkesine, dünyaya değer katan bireyler olabiliriz. İlk hedefimiz ise biz iyi bir birey miyiz ? Buna bakıyoruz. O yüzden de Bil verdiği tüm eğitimleriyle yabancı dilden tutun ulusal ve uluslararsı eğitimleriyle bu farkı vizyon ve misyonuna koyduğu değerlerin tamamını çocuklarında göstermek için çalışmalarını sürdürüyor. 

-Daha farklı ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz ?

Aslında Türkiyedeki eğitim sistemine baktığınızda farklı markalar ve farklı okul isimleri görürsünüz ama %80 genellikle çoğu aynı içerikte oluyor. Temel farklılıklarımıza değinecek olursak. 9. sınıfın başlangıcında ve bitişinde bir sınav yapıyoruz. Ana dil, yabancı dil ve matematik dili bunlarda ne kadar yeterliyiz ? Bunları öğrencilerimize kazandırıyoruz. Böyle olduğu zaman öğrencilerimizin hedefleri daha yüksek olacak. Biz çocuklarımıza tek Türkiye’deki üniversite sınavı altarnatifi oluşturmuyoruz aynı zamanda dünyadaki bütün sınavlara girebilecek bir standart oluşturuyoruz.  Bil Koleji’ne gelen her öğrenci hiperkişilleştirilmiş yani onu çok iyi tanıyan danışman öğretmenleriyle ilerleyecek. Online sınavlarımızı yapmaya devam edeceğiz. Bil Koleji’nde başarı bir kültür demek. Çocuklarımızın ulusal ve uluslararası yarışmalara katılımlarını destekliyoruz.

-Soruları cevapladığınız için teşekkür ederiz başka söylemek istediğiniz bişey var mı ?

Teşekkür ederim bende sizlere çok güzel bir sohbet oldu. Eğer hepimizin  mutlu olacağı ülkemize değer katan bir çalışma istiyosak eğitime önem vermeliyiz ve eğitim gönüllüsü olmalıyız teşekkürler.

*HABER MERKEZİ

Bu haber 1632 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...