“PES ETMEK BENİM YAPIMDA YOK”

9 Şubat 2021 17:21

17 Şubat 1996 doğumlu Ispartalı Kübra Dağlı, kendi tabiriyle adeta dövüş sporları içinde büyüdü. 12 yaşında karateye, 13’ünde de tekvandoya başladı. Spor hayatı boyunca işine dört elle sarıldı. "Her sabah 6’da antrenmana gidip günde çift idman yapıyor ve önümdeki turnuvalara hazırlanıyorum," diyor şampiyon sporcumuz.

2017 yılı Kübra Dağlı için kariyerinin en önemli yılıydı. Peru’nun başkenti Lima şehrinde düzenlenen 10. Tekwando Dünya Şampiyonası'nda ülkemize büyük bir gurur yaşatan sporcumuz, 18 Yaş Üzeri Free Style İkili Takım kategorisinde Emirhan Muran ile birlikte dünya şampiyonu olmayı başardı. Kübra, 2013 yılında katıldığı Taekwondo Avrupa Şampiyonası 15-17 Yaş Bayan kategorisinde de Avrupa üçüncüsü olmuştu.

Şampiyon sporcu en çok başarısızlıktan korktuğunu söylüyor ve bu sebeple sıkı çalışmayı, hırsı hiç elden bırakmıyor. "Bir hareketi yapamadığımda sinirimden, hırsımdan ağlıyorum. Ama pes etmek benim yapımda yok. Yapana kadar uğraşırım." Bir yandan da Spor Akademisi’nde öğrenimini sürdüren Kübra Dağlı, gelecekte en büyük hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söylüyor. "Eğer tekvando kipoomse bölümü olimpik spor olursa gözümü olimpiyat şampiyonluğuna diktim. İstiklal Marşı'mızı herkese ezberletmek istiyorum!"

*HABER MERKEZİ

Bu haber 1377 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...