“Doğru spor merkezi ve doğru antrenörü bulmanız için seçici olmak gerekiyor”

18 Şubat 2021 15:48

                SY Sports Studio Sahibi Serap Yüncü, Kanal 32 ekranlarında yayınlanan Levent Doğan ile Spor Vakti Programının konuğu oldu. Yüncü, sağlıklı yaşam için sporunun önemine dikkat çekti. Sözlerine kısa özgeçmişini anlatarak başlayan Yüncü, “Spor Bilimleri SDÜ'den mezun oldum. Yüksek lisansımı da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde geçen dönemde tamamladım ve kendi işletmemi kurdum, sporla alakalı çalışmalar yapıyoruz. Şuan sadece plates, zumba, step-aerobik yeni bir çalışma getirdik, jambik fitness yapmaya başladık. Bu alanda kadınlara özel bir merkez oluşturduk, işletmemiz aktif devam ediyor. Denizli'den geldim ama burada çalışma yapmayı da çok sevdim, öğrencilik hayatımda da çok çalıştım. Biraz da buraya ısındığım için kalmak istedim.

Asıl Üniversite'den mezuniyetim tenis antrenörlüğü mezunuyum.  3. kademe ama bunu söylerken bile utanıyorum. Çünkü Üniversite'den mezun olurken tenis ile alakalı çalışma yapamadım, Üniversite'de asıl ana branşım tenis olarak aldım ama yan dalında yüzmeydi, mezuniyetimden sonra yüzmede aktif olarak Üniversite'de görev yaptım. Farklı kulüplerle çalıştım ama şuan tenis antrenörüyüm demeye, şuan bu işi yapan insanlara, arkadaşlarıma saygısızlık gibi geliyor. Aktif olarak pilates eğitmenliğini daha önceden almıştım” dedi.

Kadınlara yönelik bir merkez kurduğunu anlatan Yüncü, “En başta güvenlik aslında, spor yaparken rahat olabilmek önemli. Üniversite okurken başka kulüplerde çalışıyordum. Güzellik merkezlerinde, spor kısmında çalıştığım zamanlar da oldu. Hep bir eksiklikti aslında, evet salon var ama reformer anlamında kadınlara özel bir merkez yoktu. Diyetisyenle beraber çalışan reformer kısmında var ama sanırım bazı yerlerde karma alıyor diye biliyorum. O yüzden bunun rahatlığı içerisinde kadınlar kendilerini çok rahat hissederek geliyorlar. Gönlüm aslında Üniversite'den mezun olduğum dönemden itibaren hep yönlendirildi, hepsinin çok emeği var. Ben hep akademik istiyordum, tabi fırsat da olması gerekiyor bazı şeylerde, belki benimde geç kalmışlığım da olabilirim ama gönlümde yatan akademik anlamda kariyer istiyorum. Pilates ide özel sektörüde çok seviyorum yani insanlarla sohbet etmek, hayatlarını bir nebze olsun dokunabilmek, işte fiziken görünümlerini değiştirebilmek ve bunun onlarda ki mutluluğunun hazzını bende alıyorum. Kadınlarla iç içe olmayı zaten seviyordum zaten.  Kolejde çalışıyordum o dönemde, hamilelik dönemim vardı. Hatta oğlumun doğumunda zumba dersinden sonra gittim. Çocuğumun zararı bir süreç olmadı, yine normal bir doğum geçti hiç bir sıkıntı olmadı. Hep kendime güvenim vardı zararlı olan bir şey yapmam. Mat pilates derslerimizde vardı. Minder üzerinde yapılan temel pilates egzersizlerinin oluşturduğu bazı materyalleri kullanıyoruz. İşte çemberdir, minibardır, top egzersizleri var, birkaç ağırlık egzersizleri bazen kullanıyoruz. Bu materyallerin hepsinde toplamda minder üzerinde yapılan pilates egzersizleri olarak ayrılıyor. Bide reformer pilates var. Buda cihazla yapılan bir pilates çeşidi. Biraz insanların görsel olarak aslında kendilerini mutlu ettikleri bir yer orası, vücutlarının farkına varmalarını sağlıyoruz. Her gelen üyem benim yaptığım her egzersizi ya da İnstagram üzerinden yayımladığım her egzersizi yapabilir durumda, hepsi o aşamaya geldiler” dedi.

Pilatesin faydalarını anlatan ve alanında uzman diyetisyenle de çalıştıklarını belirten SY Pilates Studio Sahibi Serap Yüncü, şu açıklamalarda bulundu:

                “Vücutlarındaki değişimleri çok net görüyorlar. Pilatesin yaratıcısının bir sözü var 8 dersin sonunda vücudunuzdaki değişimi hissedeceksiniz diye gerçekten de 8 dersin sonunda hem biz hemde pilatesi yapan kişideki değişimi gözle görebiliyoruz. Biz pandemi kurallarının bunu sadece kendi salonum için değil tüm fitness salonları için salonları için söylüyorum, tüm hijyen kurallarını biliyoruz ve uyguluyoruz. Benim 4 cihazım var zaten daha pandemi haziran ayında açılmaya başladığı zaman ben genel bir dezenfekte işlemi yaptım kendi salonum için söylüyorum ve cihazlarımın arasına plexi paravan yaptırdım. Yani hani insanlara bu güven veriyor gene geniş bir alanda en azından birbirlerinin nefes alışverişlerini direkt birbirine sağlasınlar istemedim. Yani bu da insanlara güven verdi dezenfekte işlemlerine de biz önem veriyoruz sonuçta süreç pandemi süreci hepimiz dikkat etmek sorundayız gelen üyeler de buna dikkat etme zorunda inşallah bunu da en güzel şekilde aşacağız. Hocayla birebir o göz bağını kurmadıktan sonra uzaktan çok kontrollüde olmuyor çünkü her birey tamamen omurga yapısı sağlıklı olmaya biliyor.

Özellikle sporcu beslenmesi anlamında başarılı bir diyetisyen ama Gizem hocamla bağımız biraz daha farklı öğrenci ilişkisinden biraz daha arkadaşlık bağına kaydı. Çalışma sisteminde benin çalışma sistemime uyduğu için kişileri hırpalayarak aç bırakarak değil de doğru beslenme anlamında yönlendirdiği için hoşuma gidiyor. Güzel sonuçlarda alıyoruz bazı üyelerim gizem hocayla çalışıyorlar. Zaten spor ve diyet kardeştir bunları ayıramazsınız. İkisini de aynı anda yönetmeniz lazım.

 Spor kilo vermeyi destekler spor kiloyu verdirmez. Doğru beslenme kilo verdirir yani ben sadece diyet anlamında diyet yaparken vücuttaki kas kaybını önlemek gerekir postür düzeltmek gerekir, kuvvetlendirmemiz gerekir kas hipertrofisini arttırmamız gerekir diyet yaparken biz bunu destekleri sadece bana hiçbir şekilde diyet yapmadan normal günlük yeme düzenini devam ettirip spor yapan bireyler var. Diyet dediğim zaman biraz korkuyorlar, önyargılılar ilk önce bunu bence insanlara öğretmek gerekiyor. Diyet yapmak aç kalmak değil yani doğru beslenmek uzun bir süreç kolay değil bu bir süreç doğru ve dengeli beslenmek bunun yanında her zaman bunu bir alışkanlık haline getirmek gerekir zayıf kalmak zayıf olmak için değil. Sağlıklı beden, spor, kilo kaybı diyet bunu ayırmamız lazım en başta.

Bence Isparta için çok güzel bir çalışma insanları spora teşvik etmek onlara destek ve hizmet sağlamak çok büyük bir iş tek başıma değil ama tüm spor camiası olarak. İnşallah daha güzel projeler olur ve ben bu projelere dahil olmak isterim yani gençlik spor müdürlüğünün oluşturduğu proje bence başlangıçtı ve bu pandemi sürecinde de insanlar çok bunaldı bir nebze olsun pandemiyi bir kenara bırakıp tabi hijyen kurallarıyla güzel bir iş oldu inşallah devamı gelecek diye düşünüyorum.. Ben 10 yılımı verdim neredeyse, bende çok bir şey bilmiyordum ama kendimi geliştirme anlamında baya bir çaba sarf ettim.”

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 1776 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...