AMAN NAZAR DEĞMESİN…

18 Şubat 2021 15:49

Sağlık Bakanlığı’nın ‘yerinden karar dönemi’ kapsamında açıkladığı haftalık vaka verilerine göre, Isparta günlük ortalama 22 vaka ile Türkiye’nin yeni pozitif vaka sayısının en az olduğu 23 şehir arasında yer alıyor. Koronavirüse aşısında ise yüzde 12.16 aşılama oranı ile Türkiye birincisiyiz.

Türkiye, koronavirüs ile mücadelede yeni kararları uygulamaya koyuyor. Sağlık Bakanlığı, bu hafta ilk kez haftalık ortalama vaka sayılarını açıklayarak yerinden karar döneminin ilk adımını attı. Bakanlık, bundan böyle her hafta pazartesi günü haftalık vaka ortalamasını açıklayacak, kısıtlama ve gevşetmelerle ilgili kararı İl Hıfzıssıhha Kurullarına bırakacak.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 8-14 Şubat tarihleri arası haftalık vaka oranlarına göre, Isparta’nın durumu oldukça iyi. Son 1 haftalık vaka ortalaması yüz binde 33.88 yani yüzde 0.00033.8 olarak açıklandı. Bu oran, Isparta’da haftalık 149, günlük 22 pozitif vakaya denk geliyor. Isparta, 8-14 Şubat’ın koronavirüs verileri ile Türkiye’nin en az pozitif vaka görülen 23 şehri arasında. Isparta, bu oran ile 58. sırada yer alıyor.

Türkiye’de en çok vaka yüzbinde 228 oranı ile Trabzon’da. Trabzon’u Rize, Ordu, Giresin, Samsun, Osmaniye, Tokat, Karaman, Adıyaman ve Gümüşhane takip ediyor. Türkiye’nin en az vakası olan illeri ise Şırnak, Hakkari, Bitlis, Batman, Van, Mardin, Muş, Diyarbakır, Kars ve Siirt. Şırnak’ta vaka oranı yüzbinde 7.8.

Isparta, vaka sayısında son sıralarda yer alırken koronavirüs aşısında Türkiye’nin birincisi. Isparta’da şu ana kadar 41615 kişiye aşılama yapıldı. Bu rakam 18 yaş üstü nüfusun yüzde 12.16’sına denk geliyor. Isparta, bu aşılama oranı ile Türkiye’de birinci sırada. Isparta’yı Amasya, Burdur, Bolu, Eskişehir, Çanakkale, Edirne, Sinop, Balıkesir ve Giresun illeri takip ediyor. Türkiye’de aşılamada en sonuncu sırada Şırnak, Hakkari, Ağrı, Siirt, Muş, Mardin, Şanlıurfa, Bitlis, Bingöl ve Van. Şırnak’ta şu ana kadar nüfusun sadece yüzde 2.20’si aşılandı.

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 1596 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...