İHH’dan İdlib’e 28’inci Yardım TIR’ı Yola Çıktı

18 Şubat 2021 15:52

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilciliği tarafından, çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla oluşturulan ve içinde Un, Yağ, Şeker, Pirinç gibi yiyecekler ve çeşitli giyecekler bulunan Yardım TIR’ı Suriye’nin İdlib şehrine dualarla uğurlandı. İHH Isparta Temsilcisi Osman Akçil, bugün 28’inci Yardım Tırını göndermenin mutluluğunu taşıdıklarını söyledi.

Isparta’da İnsani Yardım Vakfı (İHH) öncülüğünde toplanan ve Suriye’ye gönderilen yardım tırlarının sayısı her geçen gün artıyor. Bu doğrultuda, Isparta İHH, 28’inci Yardım TIR’ını da dün törenle gönderdi.

SURİYELİ KARDEŞLERİMİZE

YARDIM DEVAM EDİYOR

İçerisinde bulunduğumuz soğuk kış şartlarında Suriye’nin İdlib kentinde yaşayan mazlum Müslüman kardeşlerimizin yoğun saldırılar altında kalması sonrası yaşamlarını sürdürebilmeleri amacıyla Isparta İHH öncülüğünde Başta Belediye olmak üzere çeşitli Sivil Toplum Kuruluşunun destekleriyle başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde Ispartalı hayırseverlerden toplanan yardımlar Suriye’ye gönderiliyor.

ISPARTA İHH’DAN SURİYE’NİN İDLİB

ŞEHRİNE 28’İNCİ YARDIM TIRI

Bu doğrultuda, bugün Güller Diyarının Gül Yüzlü Yardımsever insanlarından İdlib’e giyecek ve yiyeceklerden oluşan ve Isparta İHH koordinesinde hazırlanan 1 TIR Yardım gönderildi. Konu ile ilgili olarak bugün saat 11.00’de Müftülük Hizmet Binası önünde Yardım Uğurlama Töreni gerçekleştirildi. Törene; Belediye Başkan Yardımcısı Fahretdin Gözgün, İl Müftüsü Bayram Şahin ile yardım ve destekte bulunan diğer Sivil Toplum Kuruluşunun Başkan ve Temsilcileri katıldı.

AKÇİL; “İDLİBLİ KARDEŞLERİMİZ ORADA ZOR ŞARTLAR ALTINDA YAŞAMLARINI SÜRDÜRÜYORLAR”

Törende ilk konuşmayı İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilcisi Osman Akçil yaptı. Akçil konuşmasında; “Bilindiği gibi, Rotamız İyilik Yükümüz İnsanlık’ sloganıyla Yola Çıkan Vakfımız bugün Suriye’nin İdlib kentinde Çadırlarda kalan vatandaşların kışı daha rahat geçirmeleri için 28’inci Yardım TIR’ını Uğurlama Töreninde bir araya gelmiş bulunuyoruz. Suriye’de uzun yıllardır devam eden savaş sebebiyle yüz binlerce insan yardıma muhtaç halde hayatına devam ediyor. Kışın gelmesiyle kamplarda yaşam daha zor hale gelecek. Koronavirüsün bütün dünyada arttığı bu zor günlerde, Suriye’de kış mevsimi artık daha tehlikeli.

“BU, BİZİM GÖNDERMİŞ

OLDUĞUMUZ 28’İNCİ YARDIM TIRI”

Türkiye savaş nedeniyle evsiz kalan binlerce kişi için belirlenen alanda Briket Ev yapımını gerçekleştirmiş. Biz de Isparta İHH olarak 11 Şubat 2020 tarihinde 11 TIR, 20 Şubat 2020 tarihinde 11 TIR olmak üzere toplam 22 TIR Briketi ve 12 Aralık 2020 tarihinde de içinde Un, Şeker, Yağ, Gıda Paketi ve Giyeceklerden oluşan Yardım TIR’ına Suriye’ye göndermiştik. O briketlerle yüzlerce insana briket ev yapıldı. Şimdi ise, bugünlerde başlayan kış mevsiminde briket evlerde kalan çocukların kışlık kıyafetleriyle oyunlar oynaması için İHH İnsani Yardım Vakfı bir kez daha harekete geçiyor. Suriye’de bugüne kadar milyonlarca kişiye yardım ulaştıran İHH, bugün de ikinci yardım TIR’ını diğer bir deyişle 28’inci yardım TIR’ını Isparta’dan Suriye’nin İdlib kentine gönderecek.

“YARDIMSEVER KİŞİ VE

KURULUŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Konuşmama burada son verirken, içinde Un, Yağ, Şeker, Pirinç gibi yiyecekler ve çeşitli giyeceklerden oluşan Yardım TIR’ımızın Suriye’deki mağdur binlerce insanlarımıza ulaşmasında bizlere destek veren; Başta Isparta Belediyemiz olmak üzere tüm Sivil Toplum Kuruluşlarına ve hayırsever vatandaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.

ŞAHİN; “DİYANET VAKFI OLARAK

BİZDE DESTEKTE BULUNDUK”

İl Müftüsü Bayram Şahin törende yaptığı konuşmasında; “Isparta her zaman yardımseverdir. Isparta her zaman mazlumun yanında olmuş bir şehirdir. Bugün burada mazlumlara yardım etmek için toplandık. Dünya’da, Ülkemizde felaketler, afetler yaşanıyor. İHH Isparta Şube Başkanımız sayın Osman Akçil hocamızın da dediği gibi İdlibli kardeşlerimiz orada zor şartlarda hayatlarını idame ettiriyorlar. Diyanet Vakfı olarak biz İHH öncülüğünde hazırlanan bu Yardım Tır’ına destekte bulunduk.

YİYECEK VE GİYECEKLERDEN OLUŞAN

YARDIM TIRI DUALARLA UĞURLANDI

Törende yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü Bayram Şahin tarafından dua edildi ve 1 TIR Yardım Malzemesi Isparta’dan İdlib’e doğru yola çıktı. 

*HABER MERKEZİ

Bu haber 1295 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...