“Meslek Liselerine destek olmaya devam edeceğiz”

18 Şubat 2021 15:56

ITSO Başkanı Mustafa Tutar, ITSO-İŞKUR ve Milli Eğitim arasında imzalanan mesleki eğitimdeki öğrencilerin istihdamını sağlayan protokolün önemine dikkat çekti.

ITSO Başkanı Mustafa Tutar, Süleyman Demirel OSB’de bir üyeye yapılan ziyaret sonrasında 3 kurum arasında gelişen protokolü canlı yayında anlattı. ITSO üyelerin ara elemana, yetiştirebilecekleri elemana ihtiyacı olduğunun altını çizen Tutar, ITSO-İŞKUR-Milli Eğitim arasında imzalanan protokol ile Isparta’da mesleki eğitime kaybettikleri değer ve önemi geri kazandıracaklarının altını çizdi. Tutar, şöyle konuştu:

“Isparta Ticaret Odasında aldığımız görevin gerektirdiğini yapıyoruz. Kendi işlerimizi de aksatmadan üyelerimizi ziyaret ediyoruz. Onların sıkıntılarını dinliyoruz, elimizden geldiğince onlara çözüm bulmaya çalışıyoruz. Üyelerimiz bizi tanıyor, biz onları tanıyoruz bire bir dinliyoruz. Böyle yerlerde bire bir iletişim daha etkili oluyor.

Örnek vermek gerekirse organize sanayiyi dolaşmamızda, fabrikayı ziyarette fabrika sahibi şöyle bir istekte bulundu. “Personel bulamıyorum, ara eleman bulamıyorum söyleminde bulundu. Şimdi 140 tane çalışanım var. Bir 140 daha çalışan alacağım’ dedi. Baktık ki 140 çalışan olan bir fabrika 3 katına çıkacak kapasite olarak. Burada ara eleman sıkıntısı özellikle de meslek liselerin önemi ortaya çıkıyor. Bunu da ekim ayında ki İl İstihdam Kurulu toplantısında Sayın Valimize ilettim. Organize sanayide böyle bir fabrikanın personel ihtiyacının olduğunu söyledim. Geçen hafta ki yaptığımız il İstihdam Kurulu toplantısında da bununla ilgili protokol imzaladık. Silah üreten bir tesis, tamamen ihracata çalışıyor. Eleman ihtiyacını gördük ve buna da dediğim gibi İl İstihdam Kurulu toplantısında dile getirdik. Milli Eğitim, İş-Kur ve Ticaret ve Sanayi Odası olarak bir protokol imzaladık.

Amacımız sektör sektör tespit ettiğimiz eleman sıkıntılarını dile getireceğiz. Talebi toplayacağız Milli Eğitimimize hangi iş kollarında ara eleman eksikliği var, bunlarla ilgili tespit yapacağız. Milli Eğitim planlama dahilinde 1 veya 2 yıllık süreçler içinde bunları eğitim olarak verip daha sonra İŞKUR aracılığı ile de okullardan mezun olan öğrencilerimiz iş başı eğitim programı ile de iş yerlerine dahil olacak. Biz kazanıyoruz, Ticaret Odamızın üyelerinin sıkıntılarını çözmüş oluyoruz. Dolayısıyla 3'lü bir kazanım oluyor.

Isparta'da 32 tane Meslek Lisesi ilçelerde dahil olmak üzere, burada TOBB Meslek Lisemiz var. Pandemi ilk başladığı zamanlarda hızlı şekilde Meslek Lisesinde yol alındı ve dezenfektan üretildi. Bildiğim kadarıyla 2020 yılı cirosu 2 milyon TL. Okul kazandı, öğrenciler kazandı, Isparta ve Bölgemiz kazandı. Hem bu süreçte dezenfektan hızlı bir şekilde temin edilmiş oldu. Bu şekilde okulumuz da öne çıktı. Bir önceki yıl öğrenci kapasitesi arttı, yani öğrenci de kazandı. Ben sorduğumda bir öğrenci 2 bin 500 TL para aldığını söyledi. Ticaret Odası olarak bizde hızlı karar vererek kazanları temin ettik. biz eğitime zaten her zaman destek oluyoruz destek olmaya da devam edeceğiz. Bunun öncesinde Odalar ve Borsalar Birliği ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan 81 ilde 81 okul projesi vardı. Biz Isparta'da Ticaret Odası ve Borsa olarak TOBB Meslek Lisesini destekliyoruz. Orada öğrenci okutuyoruz, burs verdiğimiz öğrencilerimiz var bunlar devam ediyor. Sayım Milli Eğitim Müdürüne ve Valimize teşekkür ediyorum, orada 2. olarak boya imalathanesi yapılıyor. Burada resmi kurumlara okulumuzdan boya imalat edilip onlar satılacak. Okula bir ek gelir ve okulda da farklı bir bölüm olacak. Yani 'Meslek Liseleri kaybettikleri önceki saygınlıklarını geri kazanacak.”

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 1590 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...