Akıllı mercek ile gözlüğe son

19 Şubat 2021 17:45

Özel Kariyer Göz Hastanesi’nden Opr. Dr. Hilmi Çakmakçı, yaptıkları akıllı mercek uygulamaları ile gözlük kullanma problemi yaşayan hastaların gözlüksüz bir şekilde normal hayatlarına dönebildiklerini söyledi.

Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Murat Ayan, "Gözlüğü bırakmak için çeşitli alternatif metotlar, cerrahiler var. Bunlardan ilki 'excimer lazer' cerrahisidir. Bu lazer cerrahisi uygun olan gözlere yapıldığında gayet etkili sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Uygun olmayan gözlere yapıldığında eski numaralara tekrar geri dönme gibi sıkıntılar ortaya çıkabiliyor. 40 yaşında mükemmel yapılmış bir cerrahide bile yakın görme sıkıntısı başlıyor. Excimer lazer cerrahisi bunu çözmüyor. Hem yakın hem uzak için gözlük kullanan hastalarımızın iki gözüne de akıllı mercek uygulaması yapabiliyoruz. Ondan sonra numaralar sıfırlanıyor ve gözlüğü bırakabiliyor” dedi.

Akıllı mercek hakkında bilgi veren Opr. Dr. Çakmakçı, "Akıllı mercekler son teknoloji ile geliştirilen yakın, uzak ve ara mesafeyi gösteren merceklerdir. Daha öncesinde kullandığımız katarak ameliyatı ile kullanılan mercekler sadece uzakta gözlüğü bıraktırabiliyordu. Şu an gelişmiş teknoloji ile birlikte yakın uzak ve ara mesafede net görüş sağlayabiliyor. Bu mercekleri daha çok 40 yaş üstünde yüksek numarası olan, yakın gözlük kullanmak zorunda olan ve gözlük bırakmak isteyen hastalarda bu ameliyatları yapıyoruz” diye bilgi verdi.

Bilgi için Özel Atanur Hastanesi doktoru Hilmi Çakmakçı’ya başvurabilirsiniz.

0532 337 11 62

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 1395 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...