“Bu takımın kalan 9 Maçı kaybetmeden çıkaracağına inanıyorum”

7 Mart 2021 15:28

 

Isparta 32 Spor Teknik Direktörü Hakan Şimşek, hedeflerinin Play-Off'tan 2. Lige çıkmak olduğunu söyledi.
Misli.com 3. Lig 3. Grup'ta mücadele eden Isparta 32 Spor'da Teknik Direktör Hakan Şimşek, Esenler Erokspor maçı öncesinde açıklamalarda bulundu. Tüm kenti birlik ve beraberliğe davet eden Şimşek, “Başta bize bu görevi bize veren Atakan Yazgan ve yönetimine çok teşekkür ediyorum. Biz hiçbir zaman gerek futbolculuk döneminde şampiyonluk yaşamış olan, Isparta Spor futbolcusuyum. Hakan Şimşek'de Ispartaspor'dan çıktı. Hem 2 şampiyonluk yaşamış hem de bu takımda hocalık yapmış olarak tabii ki hedeflerimiz sezon başından buyana gelen hocalarımızla beraber şampiyonluk hedeflerimizle geldik. Fakat bu şampiyonluk hedefi son dönemlerde kayboldu, artık bir yola bakmak gerekiyor. Zaten herkesin de hedefi spor yönünde bu şekilde oldu. Biz takım için elimizden gelen her şeyi yapacağız, kendi sistemimizi çocuklara anlatacağız, saha içerisinde çalışacağız, bunlarla ilgili antrenman yapacağız. Ben dışarıdan seyrettiğim zamanlarda da, içinde olduğum zamanda da Isparta Spor takımının 3. grupta en iyi takımlardan olduğunu düşünüyorum. İnşallah bizde bunu hak ettiği yere getirip, şehri tekrardan hareketlendirmeye geçireceğiz diye düşünüyorum” dedi.
Profesyonel ligin futbol anlayışın farklı olduğunu dile getiren Şimşek, “Bundan önceki süreç ben 3. ligde de çalıştım. Gerek Emrespor'da olsun gerek Ispartaspor'da 3. ligde de çalıştım. Ama biz Bal Liginde geldiğimizde işte herkes konuşuyor: 8 maçta 7 galibiyet 1 beraberlik, tabi gönül ister kalan 9 maçında 9 kaybetmeden play-off'a rahat şekilde kalalım. Yani profesyonel takım, profesyonel futbolcu anlayışı daha farklı, bal ligi gibi amatör değil profesyonel düşünmek zorundasınız. Bizde çocuklara bunu anlatacağız, daha profesyonelce düşünmelerini sağlayacağız. Kalan 9 maçın futbol takımımıza ve şehrin bize neler katabileceğini anlatacağız. Biz üst lige çıktığınız zaman hem şehrin havası değişecek, futbolcunun havası değişecek, hocanın havası değişecek ve bunu yakalayabilme adına da daha farklı çalışma yapacağız. Gerek mental anlamda gerekse saha içi çalışmalarında daha farklı çalışmalar yapacağız. En önemli olan şey ben onu söylüyorum: takımımıza kendi oynatacağımız sistemle alakalı, yani çocuklarda biraz ilk 2. devre başladıktan sonra 3 maç. kazandılar, ondan sonraki 4 maçlık süreç içerisinde durum oluştu, biraz özgüven kaybı oluştu, bu özgüvenlerin kazanması adına çalışmalar yapacağız. Gerekirse kulübümüze mentol getireceğiz, bu çocukları 9 maçlık süre içerisinde toparlaya bilme adına neler yapabileceğiz bunların çalışması içerisinde olacağız” diye konuştu.
Isparta'yı en iyi şekilde temsil etmek için çalıştıklarını dile getiren Şimşek, “Ben Isparta'nın çocuğuyum, Isparta da her türlü çevre ile konuşan, her türlü çevre ile bilgi alış verişi olan bir insanım. Benim son dönemlerde gördüğüm bir kopukluk var. Gerek basınla olsun, gerek seyirciyle olsun, gerekse takım içerisinde olsun kopmalar oluyor. Ben 9 maçlık süreç içerisinde seyircisiyle, taraftarıyla, yönetimiyle herkes olmuş şeyleri unutup sadece Isparta Sporun başarısı için odaklanılmasını istiyorum. Tabi ki 9 maç içerisinde yenileceğimiz maçta olacak, yendiğimiz maçta olacak ama bizim için önemli olan bu takımı biz nasıl play-off'a bırakabiliriz. Yani herkesten bu konuda destek istiyorum, desteği verirler ise inanıyorum ben bu takıma, kaybetmeden 9 maçı en iyi şekilde çıkaracağına inanıyorum. Futbolcu portremiz çok iyi, gerçekten karakterli çocuklar var. Kulüp içerisinde yöneticilerle görüştüğümde, gerek kulüp binasında duran kişilerle görüştüğümde gerçekten çok karakterli çocuklar. Isparta Spor kulübü bir kimlik kazanmak zorunda, takım olarak kimlik kazanmak zorunda. Bizim oyun karakterimiz bu diyeceğiz, onu da sahaya en iyi şekilde yansıtacağız. Bu başarı gelecektir diye düşünüyorum, inşallah bunu da başarırız. Ama şehrin bütünleşmesi lazım, işte Hakan Şimşek bunu yaptı, Hakan Karaca bunu yaptı demeyecek. Bu süreç tercih meselesidir. Başkanın son açıklaması çok güzeldi, Isparta'da ki hocalar olarak, bu işe emek veren kişiler olarak çok taktir ettik. Dedi ki: Bundan sonra Ispartalı hocalarla çalışacak. Bizde istiyoruz ki başarılı olalım, bu şehri bir yere getirelim. Senelerdir bal takımı bıktık, senelerdir Isparta'nın parası boşa gitti. Bu süreci yakalamışız, bal takımları içerisine baktığımız zaman en iyi performansı 3 lige çıkan, en iyi performansı Isparta Spor göstermiş. Bunu en iyi şekilde değerlendirelim, ilk çıktığımız zaman 2. Lig takımı olacaksın bu şehire de bir artı katacak. Lütfen herkes bundan önceki oluş şeyleri bir kenara bıraksın bize yardımcı olsun, bizde elimizden geleni en iyi şekilde sahaya yansıtacağız” diyerek sözlerini tamamladı
LEVENT
DOĞAN

Bu haber 2467 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...