“Başımızın tacı olan Kadınlarımızı her alanda daha ileriye taşımakta kararlıyız”

7 Mart 2021 15:30

Isparta Belediye Başkanı Sayın Şükrü Başdeğirmen'in
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesaj:
“Fedakârlıklarıyla dünyamızı güzelleştiren, tarih boyunca kurduğumuz devletlerin harcını yoğuran, istiklalimize ve istikbalimize yönelik tehditlere karşı en ön saflarda mücadele eden, insanlığın umudunu yeşerten kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.
Toplumun yapı taşı aile kurumunun anneleri olan kadınlarımız, tüm insanlığın da ilk öğretmenidir. İnsanı yetiştirmek, geleceğe hazırlamak sabır, sorumluluk, sevgi, emek isteyen meşakkatli bir iştir. İnsan yetiştirmek yürek ve gönül işidir.
Dirayeti, bilgisi, yönetme ve çözüm bulma kabiliyetiyle ailesinin lokomotifi olan kadınlarımız, son yıllarda giderek artan bir şekilde sosyal, ekonomik ve siyasal alanlarda yer alarak toplumsal hayatta daha aktif rol oynamaya başlamıştır.
Eğitim, siyaset ve ekonomi başta olmak üzere toplum hayatında kadını dışlayan bir anlayış benimsenmesi, kuşkusuz sadece kadınlar için değil, bütün toplum için büyük eksikliktir.
Isparta Belediyesi olarak şehrimizde kadınların daha fazla girişimcilik ruhunu kazanmaları, üretmeleri, ekonomik hayata daha fazla katılan bireyler olmaları için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyor ve ciddi adımlar atıyoruz.
Kadınlarımızın azim ve gücünün, ülkemizin geleceği için büyük bir potansiyel olduğu bilinciyle, başımızın tacı olan kadınlarımızı her alanda daha ileriye taşımakta kararlıyız.
Bugün kadınlarımızın yaşadığı en büyük sorunlardan birisi ve hepimizi derinden üzen bir konu ise kadına yönelik şiddettir.
Doğumdan, ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, sevgiyi, fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden, bizi biz yapan değerli kadınlarımıza yönelik her türlü şiddeti kınadığımı açıkça beyan ediyorum.
Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed (Sav) de “Cennet anaların ayakları altındadır” buyurmak suretiyle yüce İslam dininin kadına, özellikle de annelere verdiği önemi en güzel şekilde vurgulamıştır.
Bu duygu ve düşüncelerle, tüm kadınlarımıza hak ettikleri saygı ve değerin gösterildiği güzel günler temenni ediyor; Şiddet kurbanı olan, görevleri başında katledilen, ülkemizin bekası, milletimizin istikbali için şehit olan tüm kadınlarımızı şükranla yâd ediyor, Allah'tan rahmet diliyorum.”
HABER
MERKEZİ

Bu haber 3329 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...