Milletvekili Cesur’dan Tıp Bayramı mesajı

16 Mart 2021 15:59

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur; 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Cesur’un mesajı şöyle: “Bugün Tıp Bayramı..

Bu mesleği annem ve babam istediği için seçmiştim; meğer seçtiğim geri kalan yaşam öykümmüş!! 20 yıldan daha çok Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in doktorluğunu yapma şerefine eriştim. Türkiye ve dünya meselelerini yakından izleme ve çözüm arama imkanı buldum bu sayede.

Öğretmen bir anne-babanın çocuğu olarak, Büyük Atatürk ve Cumhuriyete bağlı yetişmiştim. CB Demirel ile geçen yıllarda da Cumhuriyet neyi nasıl başardı öğrendim. Ve bugün de milletimizin yeniden dara düştüğü şu günlerde, yeniden İYİ’leşmesi için Liderimiz Meral Akşener’in kurduğu İYİ Parti’de siyaset yapıyorum ve meslektaşlarımın da sıkıntılarını da gidermek için öğrendiklerimi, milletimize borç olarak ödüyorum.

Bugün aslında meslektaşım Dr. Hikmet Boran’ın başlattığı mücadeleyi yeniden yaşayan bir hekim olarak siyaset yapıyorum. 1901-1945 arasında kısacık yaşayan Tıbbiyeli Hikmet;

14 Mart 1919’da İstanbul işgal altındayken, bir grup arkadaşıyla, fakülte binasına bir Türk bayrağı astı. Ülkenin içinde bulunduğu vahim koşullarda , her yerde, her bölgede, bir takım kimseler tarafından kurtuluş çareleri düşünülürken bir Tıbbiyeli Hikmet çıkmıştı.

Sivas Kongresi’nde Müdafa-i Hukuk, Redd-i İlhak derneklerinin Rumeli ve Anadolu Müdafa-i Hukuk Cemiyeti olarak tek çatı altında birleşmesini önerdi! ABD veya İngiltere’nin güdümüne girmeyi savunan “mandacıların” cesaretle karşısında durdu ve Mustafa Kemal Paşa’ya dedi ki: “Paşam, temsilcisi olduğum Tıbbiyeliler beni İstiklal davamızı başarmaya gönderdi; “Mandayı” kabul edemem. Hatta siz kabul etseniz, sizi bile reddederiz”.

Büyük Atatürk: “Azınlıkta kalsak bile, mandayı kabul etmeyeceğiz” “PAROLAMIZ TEKTİR: YA İSTİKLAL ÖLÜM !” diye yanıtladı.

Dr. Hikmet vatan için çalıştı ve 44 yaşında, Sarıkamış’ta karda mahsur kalan Mehmetçiklere ulaşmaya çalışırken verem olup öldü! Sevgili Orhan Boran’ın da babasıdır Tıbbıyeli Hikmet!

14 Mart için gelen güzel mesajlarınıza, telefonlarınıza teşekkürlerimi sunuyor;

Dr. Hikmet’i ve bu uğurda canını veren tüm şehitlerimizi; 1 yıl evvel söylediğimiz tedbirler yeterli ve zamanında alınsa idi kaybetmeyeceğimize inandığım 387 sağlık personelini ve göğsünü #covid19”a siper ederek hayatını kaybeden meslektaşlarımı Rahmetle anıyor; meslektaşlarımın ve tıp mesleğindeki tüm yardımcı sağlık personelinin bayramını kutluyorum.

Büyük Atatürk’ün izinde, Tıbbıyeli Hikmet’lerin ve tüm şehitlerimizin ardında aynı kararlılıkla ve cesaretle çalışacağız ve İYİ’leşeceğiz!”

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 1646 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...