“Isparta ekonomisine Bir Milyar katkı hedefliyoruz”

22 Mart 2021 16:29

Müstakil İşadamları Derneği Isparta Şubesi’ne bağlı GENÇ MÜSIAD’da 1. Genel Kurul Barida Hotels’de yapıldı.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ITSO Başkanı Mustafa Tutar, MÜSAİD Isparta Şube Başkanı Yalçın Baysan, Genç MÜSIAD Genel Başkanı Furkan Akbal, Ziraat Odası Başkanı Müstahattin Can Selçuk, Belediye Başkan Yardımcıları Uğur Büyükçulcu, Fahrettin Gözgün ile Genç MÜSIAD Isparta yönetimi ve üyeleri katıldı.

Genç Müsiad Başkanı olarak kısa süre önce görevlendirilen Samet Şahan ve ekini seçimle işbaşına geldi. Genç MÜSIAD Başkanı Şahan, Isparta için daha çok çalışıp, üreteceklerinin altını çizdi

Şahan, şunları söyledi:

“Dünya her geçen gün değişiyor ve gelişiyor. Geleceğin işadamlarını yetiştirmek MÜSİAD’ın temel amaçlarından birisi. Gelişim ve değişime ayak uyduramayanlar ekonomide söz sahibi olamaz. Üretmeyi tüketenler salgında çok büyük zarar gördüler.

Kendini büyük gösterenler pandemide gözüktü. Mesela İtalya ve Fransa. Maske bile üretemedi. Avrupa hasta seçerken ülkemiz 3 ayda hastaneler yaptı. Türkün gücü ispatlandı. Artık çok çalışıp imkansızı gerçekleştirmek gerekiyor.

Genç MÜSIAD önemli bir STK’dır. Genç Müsiad’ın Isparta ekonomisine katkısı 300 milyondur. Hedefimiz 1 milyar TL’dir.”

MÜSIAD Isparta Şube Başkanı Yalçın Baysan da konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Müsiad’ın göz bebeği, Genç MÜSIAD. Bu kadar genci bir arada görmek memnuniyet verici. Gençlerin enerjisi bize güç veriyor. Yenilenmek ve çıtayı yükseltmeliyiz. Yenilenmeliyiz. 2001’de dünya Başbakana atılan yazar kasayı konuşurken bugün CİA’yı konuşuyor.

Teknoloji ana faktör olmalı. Yeni devir algoritmiklik düşünce devri. Teknolojilerimiz gelişiyor. Çalışmak gerekiyor.”

Kongreye katılan Genç MÜSIAD Genel Başkanı Furkan Akbal ise MÜSİAD’ın gençliğin yetişmesinde önemli bir görev üstlendiğini belirterek “Gençlik özel bir dönem. Yetişme süreci. Önemli bir insan kaynağı. Kimlik ve kişiliğin inşa süreci, yarınların umut kaynağı. Dinanizm ve enerji demektir. Ülkemizde ciddi teknolojik yatırımlardan bahsediliyor. Ortaya koyan gençlerdir. MÜSİAD’ın kurucuları gençlerdir. Bugün tüm dünyaya nam salmıştır. İktisadi kalkınmada en önemli gücüdür.

Lise ve üniversite öğrencilerini girişimcilik kültürü ile buluşturacağız. Aile şirketlerinin sürdürülebilirliğini sağlayacağız. Güçlü bir Türkiye ekonomisini ortaya koyacağız” dedi.

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 2064 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...