“Binicilik, dünyada da zaten bir canlıyla yapılan ilk spor dalı”

26 Mart 2021 18:07

Emrespor Binicilik Kulübü Yetkilisi Aslıhan Özdemir, binicilik sporuna ilginin her geçen gün arttığına dikkat çekti. Kurslarının sürdüğünü belirten Özdemir, 8 yaşından itibaren binicilik sporunu isteyen çocuklara eğitime başlayabileceğini bildirdi. Özdemir, “ Her çocuk bebekler dahi küçük ve uyumlu atlara binebilir. Ama eğitim olarak 8 yaşından başlamak daha sağlıklı olacaktır. 10 yaşın üzerinde de temel biniş tekniklerini oturtabiliriz çocukların kas gelişimi devam ettiği için atla tanışmaları atla b vakit geçirmeleri başlangıç için 8 yaştan sonra öncelikle temel biniş teknikleri 10 yaşının üzerinde de eğitim vermeye başlayabiliriz. Biz amatör kulüp olarak ilk engel atlama eğitimi veren kulübüz. Engel atlamak hem izleyici için hem de binici olarak oldukça keyifli bir aktivite. Atı belirlenmiş bir hedefe sürüyorsunuz ve onu doğru zamanda atlatıp yine doğru parkura giriyorsunuz. Çok keyif verici bir şey.  Dünyada da zaten bir canlıyla yapılan ilk spor dalı. Duygularını atın üstünde hissedebilmek insana bir terapi havası veriyor” dedi.

ISPARTA’DA BİNİCİLİĞE İLGİ ARTIYOR

                Isparta’da Biniciliğe ilginin yoğun olduğundan bahseden Emrespor Binicilik Kulübü Yetkilisi Aslıhan Özdemir, şunları söyledi:

“ Biz de çok profesyonel değildik. Amatör başladık hala daha çok profesyonel olduğumuzu söyleyemem ama bu işe gönül verdik aşamaları yavaş yavaş geride bırakıyoruz. Hüsamettin Aydın Türkiye Binicilik Federasyonu Ankara Binicilik Temsilcisi Ve Koordinasyon Sorumlusu bir sürü sıfatı olan başarılı bir insan. Onun bize desteği bizi buraya getirdi ve bizim bu işi sevmemiz tabi ki kolpalarımız oluyor çünkü spor yapan herkesin başına kaza gelebilir. Hele ki bir canlı ile yapıyorsanız bu sporu bu daha da fazla büyüyor risk. Isparta çevresinde de çok fazla biniciliğe bir ilgi var yani bizim görmediğimiz bireysel atı olan. İçine girdiğiniz aman fark edeceksiniz ileriki zamanlarda da birlikte daha da güzel projelerde de eşlik ederseniz. Bireysel atı olup hafta sonları at binen, mesai çıkışları at binen çok fazla insan var atçılık Isparta’da seviliyor. Şimdi bunu biz biraz daha profesyonelleştirmek istiyoruz. Evet binicilik eğitimleri veriyoruz ki bu eğitimleri verelim daha sonrasında bu lisansları verebilelim diye profesyonelleşmeye başladık. Sınavda ki tüm öğrencilerimiz bizim zaten kurs alanı öğrencilerimiz yılda 2 kez veya 3 kez bu lisans sınavını yapmayı düşünüyoruz ve kursu bitirdikten sonra lisans olabilirler almaya da bilirler sadece at binmeyi de öğrenebilirler.  İnsanın bu spor dalına ilgisi oraya gelmekle başlıyor. Oraya gelirken arabaya binmesi emek vermesi bile ilgi göstergesidir. Bu zaten bir başlangıç ve atın üstüne çıktıktan sonra ki duygu ona keyif verdiyse ki insanların %80 in üzerinde keyif veriyor. Sonra tekrar geliyor yeniden gelmek istiyor, atı kontrol etmek istiyor. Bu da kurslarımızda daha güzel bir eğitim ve verim oluyor.  Biz bu lisans sınavını yılda 3 kez yaparsak sayımız 90 küsur olma ihtimali var ama bakarsınız bir daha ki lisans sınavında 50-60 kişi oluruz. Bizim bu binişte 10-15 yaş arasında ki çocuklarımız için yılın belirli zamanlarında ücretsiz kurs etkinlikleri yapacağız. Evet kurs yerlerimiz var ama bu yaş gurubu çocuklarımızda temel biniş teknikleri, kısa kamplar Emre akademiyle birlikte önümüzde ki yaz pandemiden de kurtulursak, kısa yaz kampları bu kamp içinde hem temel biniş teknikleri hem de atlarla bizim nasıl vakit geçirdiğimizi görmelerini istiyoruz.”

Isparta Emrespor olarak yarışmalarda güller diyarını en iyi şekilde temsil edeceklerini söyleyen Özdemir, sağlıklı yaşam için sporun önemine değindi.

*LEVENT DOĞAN

Bu haber 2428 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...