ISKUDER Dünya Tiyatro Gününü canlı yayınla kutladı

31 Mart 2021 16:01

Isparta Kültür Turizm Tanıtma Eğitim ve Gençlik Derneği, (ISKUDER) Dünya Tiyatro Günü Etkinlikleri kapsamında tiyatro sahnelerinin önemli isimleriyle instagram canlı yayınında buluştu. İstanbul Şehir Tiyatrosu Sanatçısı Kubilay Penbeklioğlu, Tiyatro Sanatçısı Behzat Uygur ve Barbaros Uzunöner’in konuk olduğu canlı yayınlara Ispartalı tiyatroseverler de büyük ilgi gösterdi. Tiyatro sahnelerinin usta isimleri; pandemi sonrası Isparta’da oyun sahnelemekten mutluluk duyacaklarını aktardı.

ISKUDER, Dünya Tiyatro Günü’nü Instagram canlı yayınlarında konuk ettiği tiyatro sanatçılarıyla kutladı. Söyleşilerde; Isparta’nın ilerleyen süreçte kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapacağının sinyalleri verildi. ISKUDER Başkanı Zeynep Tola Altın, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve ekibinin Haziran ayına yetiştirmeyi planladığı Isparta Kültür ve Ticaret Merkezi’nin (ITKM) tamamlanmasıyla Isparta’nın kültür ve sanat etkinliklerine daha fazla ev sahipliği yapacağını söyledi ve sanatçıları Isparta’ya davet etti. Tiyatro Sanatçısı Behzat Uygur, ITKM’nin yanı sıra Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’den yaz aylarında oyun sahneleyebilmek için Açıkhava sahnesi talep etti.

ISPARTA’DA OYUN SAHNELEMEK İSTERİZ

ISKUDER Başkanı Zeynep Tola Altın’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen canlı yayınların ilk konuğu İstanbul Şehir Tiyatrosu Sanatçısı Kubilay Penbeklioğlu oldu. Pandemi döneminin tiyatrodan yoksun geçtiğini ifade eden Penbeklioğlu, pandemi koşullarında açık alanda bir sahne kurulduğu takdirde Isparta’da oyun sahnelemekten büyük mutluluk duyacaklarını aktardı.  Penbeklioğlu; “Yeni yapılan kültür merkezinde de sosyal mesafeli olarak oyun yapılabilir. Sizin organizasyonunuzla Isparta’ya gelmeyi tiyatroya dair çeşitli çalışmalar ve workshoplar yapmayı çok isteriz” diye konuştu.

SEYİRCİ OLMADAN TİYATROLAR EKSİK

BU Tiyatro kurucusu ve sanat yönetmeni Barbaros Uzunöner, Covid-19 salgın sürecinde dijital projelere ağırlık verdiğini ancak seyircisiz tiyatro sanatının eksik kaldığını belirtti. Kültür Bakanlığı’nın özel tiyatrolara sağladığı oyun ve turne desteğini tiyatro sanatının desteklenmesi için olumlu gelişmeler olarak değerlendiren Uzunöner, sahnelerden uzak kaldıkları bu süreci yeni oyunlar kaleme alarak değerlendirdiğini anlattı. Isparta’da sahnelediği oyunlarla Ispartalı tiyatroseverlerle bir araya gelme fırsatı yakaladığına değinen Barbaros Uzunöner, ISKUDER’in de desteğiyle sanatsal faaliyetlerin artacağı ve Isparta’da daha çok oyun sahneleneceğine inandığını söyledi.

 BEHZAT UYGUR’DAN BAŞDEĞİRMEN’E MESAJ

Tiyatro Sanatçısı Behzat Uygur da Isparta’ya babası Nejat Uygur ile birlikte defalarca geldiğini ve her geldiklerinde de gül suyu ve gül ürünleri ile Isparta’dan ayrıldıklarını anlattı.  Isparta Kültür ve Ticaret Merkezi’yle ilgili çalışmalarından dolayı Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkürlerini ileten Behzat Uygur, Başdeğirmen’den yaz aylarında oyun sahneleyebilmek için Açıkhava Sahnesi veya açık alanlara kurulabilen portatif sahne talebinde bulundu. Uygur, ISKUDER işbirliğiyle Isparta’da çok güzel programlar yapılabileceğini belirtti. 

*HABER MERKEZİ

 

 

Bu haber 1844 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...