“HİÇ Ödülleri”nden İkisi SDÜ Öğrencilerine

1 Nisan 2021 17:55

Türkiye'nin en prestijli ödülleri arasında yer alan “8. Halkla İlişkiler Çalışmaları (HİÇ) Ödülleri” sahiplerini buldu.

Bursa Halkla İlişkiler Derneği (BHİD) tarafından hazırlanan ödül töreninde, Süleyman Demirel Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü 4. Sınıf öğrencilerinin hazırladıkları “Kitabın Işık Olsun” ile “Umut Işığı Alzheimer Hastalığında Zihni Dinç Tutma” isimli projeleri, “Sosyal Sorumluluk” kategorisinde ödül almaya hak kazandı.

Üniversite öğrencileri Atakan Tarak, Gülşen Uysal, Şule Erdoğan, Hatice Doğan, Onur Küçük tarafından “Kitaplarımız raflarda değil geleceğin parlayan ellerinde olmalıdır ve parlak zihinlerin ellerinde bir amaca hizmet etmelidirler" düşüncesi ile “Kitabın Işık Olsun” Projesi geliştirildi. Proje kapsamında; ilimizde bulunan 5 farklı köy okuluna 1000'e yakın kitap bağışı yapıldı.

Özge Yolcu, Eslem Ersen, Afra Kurtuldu, Aslı Çaksın, Sümeyra Alpaslan, Tuğçe Gürsoy tarafından yürütülen “Umut Işığı Alzheimer Hastalığında Zihni Dinç Tutma” isimli proje kapsamında ise hafızayı dinç tutmak adına bilinçlendirme faaliyetleri gerçekleştirildi. Dört aşamadan oluşan projede ilk olarak SDÜ GSF kantininde gençlerle hafızayı dinç tutmak için oyunlar oynandı. Alzheimer hakkında bilgi verildi. Şehir merkezinde düzenlenen ikinci aşamada da zihni dinç tutmak için oyunlar oynandı ve konferans davetinde bulunuldu. Üçüncü aşamada ise öğrencilerimiz Isparta Huzurevine giderek yaşlılarla eğlenceli etkinlikler gerçekleştirdi. Projenin son aşamasında yine öğrencilerimizin girişimleriyle Öğretmenevi Konferans Salonunda Davraz Yaşam Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Ümit Özuyar tarafından “Zihni Dinç Tutma” konferansı verildi.

*HABER MERKEZİ

Bu haber 1342 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...