“BİR İŞTE BAŞARILI OLMAK İSTERSEN SEVMEN GEREKİR”

2 Nisan 2021 17:49

Milli Tekvandocu Kübra Dağlı, pandemiye rağmen tempoyu düşürmediklerini ve yeni şampiyonluklar kazanmak için çok çalıştıklarını söyledi.

Red-Bulls sporcusu Ispartalı Milli Tekvandocu Kübra Dağlı, 4. Avrupa Şampiyonluğunu elde etmek için çalışıyor. Koronavirüs pandemisi nedeniyle bir süre evde antrenman yapmak durumunda kalan Kübra Dağlı. 'Hayallerinizin peşinden koşun, bir gün mutlaka yorulacaklardır” dedi.

24 yaşındaki Ispartalı sporcu, sporcu bir aileden gelen bir sporcu. Babası boks, amcası tekvando antrenörü.  Dağlı, “Bu sayede de üniversite yolculuğum başladı. Çocukları çok sevdiğim için aslında çocuk gelişimi okuyordum. Ama sporda başarılara ulaşmaya başlayınca yönümü spora çevirdim. Sakarya Spor Bilimleri Fakültesi’ne başladım. Bu sene de Sakarya Üniversitesi Öğretmenlik Bölümü’nden mezun oldum. Genel olarak kendimle ilgili şunu söyleyebilirim. Bir işi seversem, onu sonuna kadar yaparım. Zaten bir işte başarılı olmak istersen onu sevmen gerekir” dedi.

                2021 yılında yeni şampiyonluklar kazanmak için çok çalıştığını dile getiren Milli Tekvandocu Dağlı, “Avrupa Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası hazırlıklarımız sürüyor.

İnşallah 4. Avrupa şampiyonluğuma erişmeyi istiyorum. Bireysel sporda insan kendi imkanlarıyla bir yere kadar gidebiliyor. Bizim yaptığımız sporlar futbol gibi çok para kazandıran sporlardan değil. Hatta bizim camiamızda şöyle deniliyor gariban sporu diye” diye konuştu.

                Genç sporcu adaylarına mesaj gönderen Dağlı, “Sporda sabretmek çok önemli. İs

Örneğin ben spora 12 yaşında başladım, ilk Dünya Şampiyonluğuma 20 yaşında ulaştım. Herkese de bir hedef koymasını ve o hedefin peşinden gitmesini tavsiye ediyorum. Hiçbir zaman bundan pişman olmazlar. Hayallerinizin peşinden koşun, bir gün mutlaka yorulacaklardır” dedi.

*LEVENT DOĞAN

 

Bu haber 1888 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...