“Garnizon Binası Belediyeye devredilecek”

5 Nisan 2021 16:35

Atatürk’ün 6 Mart 1930’da Isparta’ya geldiğinde balkonundan halka hitap ettiği garnizon binası, Isparta Belediyesi’ne devredilecek, Şehir Müzesi olarak kullanılacak.

SDÜ Keçiborlu Sivil Havacılık Yüksekokulu ile ISUBÜ Keçiborlu MYO Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri bölümünün ihtiyacı olan eğitim araçlarının Milli Savunma Bakanlığı’nca karşılanacak.

Ak Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç ve Keçiborlu Heyeti ile birlikte ziyaret ettikleri Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan her türlü desteği gördüklerini söyledi. Ziyaret ve görüşme ile ilgili açıklamalarda bulunan Gökgöz, “Keçiborlu Belediye Başkanımız Yusuf Murat Parlak ve aşk Genel Meclisi üyemiz ile birlikte Bakanımıza yaptığımız ziyarette havacılık ile ilgili okullarımızın talebini ilettik. SDÜ Sivil Havacılık Yüksek Okulu ile ISUBÜ Keçiborlu MYO’daki havacılık ile ilgili bölümünün eğitim araçları ihtiyacını ilettik. Bakanımız söz verdi. Okullarımızın eğitim araç-gereçleri karşılanacak” dedi.

Milletvekili Gökgöz, Ulu Önder Atatürk’ün 6 Mart 1930’da Isparta’yı ziyaretinde balkonundan halka hitap ettiği Garnizon binasının Isparta Belediyesi’ne tahsis talebini de ziyarette gündeme geldiğini belirterek “Sayın Bakanımız o konuda da bize yardımcı oluyor. Şükrü Başkanımız ile birlikte o tarihi binayı koruyup, kollamak için müze yapmak istiyoruz. Bu binayı Isparta Belediyemize devredip şehir müzesi olarak değerlendirilmesi yönünde çalışmalarımız devam edecek. İnşallah başarılı olacağız” diye konuştu.

*LEVENT DOĞAN

 

Bu haber 1617 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...