“5 YIL İÇİNDE BAMBAŞKA BİR ISPARTA OLACAK”

5 Nisan 2021 16:41

Görevdeki 2 yılını Kanal 32 de Birebir Programında değerlendiren Belediye Başkanı Başdeğirmen: “Şehrimizin sorunları halının altına süpürülmüş. Halının altını kaldırdık, kronik sorunlarla karşılaştık. 10 yılda yapılması gereken, geç kalınmış birçok hizmeti ve eseri şehrimize kazandırdık.”

ITKM

Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi’nde yer alan Kültür Merkezi bölümünün Temmuz ayında tamamlanıp, hizmete gireceğini. ITKM sorununu çözmekten mutluluk ve gurur duyduğunu,“25 yıldır bitirilememiş bir projeyi bitirmek bize nasip oldu. Allah’a şükrediyorum” dedi.

YENİ OTOGAR YAPILACAK, AVM’Yİ YAPMAYACAĞIZ

 “Maddi anlamda bir sıkıntımız yok.  OTOGAR’ı yapacağız ama çok acil değil. Yeni Otogar da uzay çatıya çok büyük masraf yapılmış.  Dağ sülietine benzesin diye yapılan ve kapatma maliyeti 54 milyon TL olan çatıların kaldırılacağını yerine başka bir çatı projesi uygulanacağını belirtti. “Hocalarımızdan son raporu aldık. Dağa benzetilsin diye yapılan çelik çatının otogara denk gelen kısmını kaldırıyoruz. Kapatmanın maliyeti 54 milyon. Kapatsak da üzerine binecek cam ağırlığı taşıma kapasitesinin üzerinde. Teknik olarak sıkıntılı. Yanlış anlaşılmasın sadece dağ sülietine benzeyen dalgalı bölüm kalkacak. Diğer tonos çatı ve düz çelik çatılar duracak. Hemen Otogarda ihaleye çıkacağız.

 AVM ‘ye gelince özel sektörden yatırımcı talep ederse görüşeceğiz.”

ŞEHİT AİLELERİNE VE GAZİLERE

YÖNELİK BİR AYIBI TEMİZLEDİK

Fatih Mahallesi’nde modern bir bina yaparak şehit aileleri ile Gazi’ler derneklerine tahsis ettiklerini ve bu ayıbı giderdiklerini belirten Başdeğirmen, “seçimden sonra 19 Eylül Gazi’ler Gününde birinci katta uygun olmayan bir yerde gazilerimizi ziyaret ettik. Orada bir gazimiz söz isteyerek ‘burası bize yakışmıyor’ dedi. Ben de ‘size değil büze yakışmıyor. Size yakışan bir yer yapamamak bizim ayıbımız” dedim ve orada söz verdim. Hemen başladık. Fatih Mahallesi’nde çık güzel bir yer yaptık, tahsis ettik. Valimiz içinin tefrişatını yaptı. Çok güzel bir dernek Merkezi oldu. Şehit ailelerimiz ve gazilerimize yakışır bir yer oldu. Bugüne kadar yapılmadığı için bu ayıp adına ben özür diliyorum. Bu ayıbı gidermek bize nasip oldu” dedi.

43 METRE MERDİVENLİ İTFAİYE

 İtfaiyeye kazandırılan 43 metre uzunluğunda merdiveni olan itfaiye aracının önemine dikkat çekti. Isparta’da bu zamana kadar 9. 10. Kattan sonrasına ulaşabilecek bir itfaiye aracı olmadığını hatırlatan Başdeğirmen, “Sayın Cumhurbaşkanımıza söyledik sağolsunlar hemen talimat verdi. İtfaiyemiz geldi, garajımıza çektik. 18 kata kadar ulaşabilecek bir itfaiye. Ya bu araç yokken yüksek katlı bir binada yangın çıksaydı, deprem olsaydı ne yapardık. Isparta Belediyesi 6 milyon TL bulamayacak bir kurum mu? Bir günlük güreş etkinliğine 1 milyon TL, kitap fuarına 1.5 milyon TL para harcayan Belediye, itfaiye aracı alamamış. Biz aldık, biz kazandırdık” diye konuştu.

NEREDE O KOKU?

Başkan Başdeğirmen, gündemden düşen Sav girişindeki koku sorununu da hatırlattı. Kimsenin koku ile ilgili sesinin çıkmadığını belirten Başdeğirmen, “Aynı partiden bir Sav Belediyesi’ne rağmen o bölgedeki koku sorunu çözülmemiş. Koku bizim değil diyorlardı. Sahibi bile yoktu. Biz geldik, sahiplendik. Sahibi Isparta Belediyesi dedik. Yatırımlarımızı yaptık ve kokuyu tarihe göndük. Ayıbı tarihe gömdük” dedi.

NEDEN BİR ALTGEÇİT YAPILMAMIŞ

Isparta’ya en son alt geçidin 13 yıl önce yapıldığını hatırlatan Başdeğirmen, “hiç mi Isparta dışına çıkmadınız. Alt geçitler, üst geçitler, yonca kavşaklar. Neden Isparta’ya bir alt geçit yapılmamış. Rahmetli Hasan Balaman döneminde yapılan bir alt geçit ile kalmışız. Hiç mi ihtiyaç duyulmamış. Bu trafik sorununu neden hiç gören olmamış. Şimdi biz Şehir Hastanesi önüne bir alt geçit yapıyoruz . Mehmet Tönge Kavşağına alt geçiş yapıyoruz. Diş Hastanesi önüne yonca kavşak, köprülü kavşak yapıyoruz. Bu sorunu bizden başka ören olmamış mı?” diye sözlerini tamamladı.

ISUBÜ KAMPÜSÜ

Projeler yapılıyor. Belediye olarak ne yapabiliriz diye düşündük.  Bir eğitim binasını  vatandaşlarımızla imece olarak yapmak istiyoruz. Bunun için Kent Hizmetlerini Geliştirme Derneğini kurduk. Bu bina  eski Sağlık Meslek Lisesi yerinde yapılacak ve Isparta’lıların hediyesi olacak. Bu suretle o bölgeye heyecan ve hareketlilik gelmiş olacak.

AKÜLÜ ARAÇ YARDIMI YAPTIK

200 civarında akülü araç yardımı yaptık. Gerçekten ihtiyacı olup olmadığını araştırıyoruz. İstismar edilmesine fırsat vermiyoruz. Siyasi taraf gözetmiyoruz.

YENİ MEZARLIK ALANLARI OLUŞTURUYORUZ

Asri Mezarlıkta yer kalmadı. Asri Mezarlıkta 1/3 alan boş ama sahipli.  Dere, Yenice, Doğancı Mezarlıkları dolu. Halife Sultan Mezarlığında yeni bir alan oluşturuyoruz. 310 bin metrekarelik alanda Isparta’ya 50 yıl  yetecek. IŞIKKENT’te  Orman Bölgeden  bir yer tahsisi aldık.

DAMGACI SOKAK

Damgacı Sokakta yer alan 29 evin rölevesi bitti. Tarihi  Cumhuriyet  İlkokulu da bu projenin içinde yer alacak. Hedefimiz Isparta’ya bir milyon turist çekmek.

KİLİSELER Turizmin hizmetine girecek.

 *LEVENT DOĞAN

Bu haber 1842 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...