ISVAK’tan Konya Selçuk Üniversitesi Rektörüne tepki mektubu:

6 Nisan 2021 18:02

ISVAK’tan Konya Selçuk Üniversitesi  Rektörüne tepki mektubu:

 

Sayın Prof. Dr. Metin Aksoy,

Selçuk Üniversitesi Rektörü,

KONYA

 

Bizler merkezi Ankara’da bulunan ve merhum Cumhurbaşkanı'mız Süleyman Demirel’in teşvikleriyle kurulan “ISVAK Ispartalılar Eğitim ve Kültür Vakfı” ile diğer ilçe dernek ve vakıfların mensupları olarak ”Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi” adının değiştirilerek Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in İsminin çıkartılmasından büyük üzüntü duyduk. Tarafınızdan gerçekleştirilen bu isim değişikliği ahde vefasızlıktır.

Dokuzuncu Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel,  Türkiye’nin ve Türk Dünyasının Babası, NATO’nun ,Avrupa Birliğinin ve İslam Dünyasının saygı duyulan lideri, Birleşmiş Milletlerin kararıyla da Ortadoğu’daki Ombudsmanlığı tescil edilen büyük bir devlet adamıdır.

Bugün rektörlüğünü yaptığınız Selçuk Üniversitesi 1975 yılında Süleyman Demirel hükümeti tarafından  kurulmuş, Selçuk Üniversitesinin büyütülmesi ve ikinci Tıp Fakültesinin açılması da yine büyük devlet adamı Süleyman Demirel’in talimatı ile gerçekleşmiştir. Bu tarihi gerçekler ortada dururken yapılan isim değişikliğinin hangi ihtiyaçtan doğmuş olduğunu anlamak mümkün değildir; yoksa Süleyman Demirel  ismi size ağır geldi ve taşıyamadınız mı?

Üniversiteniz birimlerinin Süleyman Demirel adını taşıması, Selçuk Üniversitesi için onur ve gurur vesilesi olmuştur ve olacaktır. Üniversiteler, isimlerin değil fikirlerin tartışıldığı Bilim Yuvalarıdır.

Sayın Rektör,

Selçuk Üniversitesine büyük emek veren Dokuzuncu Cumhurbaşkanımızın isminin Üniversitenizden kaldırılması çok yanlış olmuştur. Arzu ettiğiniz isimleri rektörlüğünüz döneminde kendi yapacağınız tesislere verebilirsiniz.

Bizler Ankara’daki Ispartalılar olarak hemşehrisi olmaktan gurur duyduğumuz Süleyman Demirel isminin kültür merkezine tekrar verilerek yapılan yanlıştan dönülmesini talep ediyor ve bekliyoruz.

Saygılarımızla,

 

Ankara’daki

ISVAK  Ispartalılar Vakfı

Isparta İli Kalkındırma Derneği

Yalvaç İlçesi Derneği

Eğirdir İlçesi Derneği

Senirkent İlçesi  Derneği

Uluborlu İlçesi Derneği

Sütçüler  İlçesi

 Hamideli Derneği

 

 

Bu haber 1548 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...