IGC Başkanı Mustafa Baş’a ziyaretler sürüyor

7 Nisan 2021 16:12

Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına seçilen Mustafa Baş’a hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. Bu çerçevede IGC  Başkanı Mustafa Baş’ı Nokta Gazetesindeki ofisinde ziyaret eden Eğitime Destek Platformu Başkanı Abdurrahman Akçil çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. Akçil’in ziyaretinde KADEM Isparta Başkanı Gonca Kayacan ve KADEM Başkan Yardımcısı Ayla Avcu ile Duayen Gazeteci Nasuh Özkan’da hazır bulundu.

Eğitime Destek Platformu Başkanı Abdurrahman Akçil,  2009 yılında İmam – Hatip Okulları Platformu olarak yola çıktıklarını belirterek daha sonra İmam Hatip Okullarının sayısının belirli bir seviyeye ulaşmasından sonra platformun isminin Eğitime Destek Platformu olarak değiştirildiğini hatırlattı. Çalışma usul ve esasları da değişen Platformun artık  tüm okulları kapsayacak şekilde hizmet verdiğini kaydeden Akçil,  “Daha önce sadece İmam – Hatip Ortaokulları ve İmam – Hatip Liselerine yönelik hizmet ve çalışmalar yapan Platformun 2 yıldır Eğitime Destek Platformu olarak  tüm okullara hizmet vererek çalışmalar yapmaya başladığını kaydeden Akçil, “Platformun niteliği; Eğitime Destek Platformu, Milli ve Manevi değerlere sahip insan yetiştirmek amacıyla kurulmuş sivil toplum kuruluşlarından oluşuyor. Platformun amacı ise; Eğitim çağındaki bütün çocukların ve gençlerin milli ve manevi değerlere sahip olarak yetişmelerini sağlamak, bu amaç için altyapı oluşturmak ve aynı gayeye sahip STK’lar arasında ortak koordinasyon ve işbirliği yapmaktır” dedi.

DAHA FAZLA STK KATILIMI,

DAHA FAZLA DESTEK…

İmam Hatip Okulları platformunun adını Eğitime Destek Platformu olarak değiştirmekle kalmayarak, eğitimin bütün alanlarında üye STK’lar ve mili ve manevi değerler ve eğitim amaçlı bütün STK’ların katılımını amaçladıklarını ifade eden Akçil, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ve destekleriyle kurulan platformumuza Isparta’da da Milletvekillerimiz, Valilerimiz, Belediye Başkanlarımız ve STK’lar destek vermekteler. Eğitime Destek Platformunda 33 tane STK temsilcisi yer alıyor. Her ay düzenli istişare toplantıları düzenliyor ve ziyaretlerde bulunuyoruz. Eğitime Destek Platformu olarak amacımız, sadece İmam Hatip Okullarında değil tüm okullarda eğitim gören çocuklarımızın manevi ve ahlaki değerlerimize bağlı bir şekilde yetişmelerini sağlamaktır” dedi.

Isparta’da da İmam Hatip Okullarının  belirli bir düzeye ulaştığını ve bundan son derece mutluluk duyduklarını kaydeden Akçil, “4-6 yaş arası Kur’an Kurslarımızı yaygınlaştırmak  için girişimlerde bulunuyoruz. İlçelerimizin bazılarında  bu yaş grubuna ait Kur’an Kurslarının sayılarının artırılmasını destekliyoruz.” Dedi.

KADEM OLARAK 

690 ÜYEMİZ VAR

Ziyarette konuşan Eğitime Destek Platformu Başkan Yardımcısı ve kısa adı KADEM olan Kadın ve Demokrasi Vakfı Isparta İl Temsilcisi Gonca Kayacan’da, Isparta’daki üye sayılarının 690 olduğunu hatırlattı. KADEM’in,  kadının insanlık onurunu teslim etmek üzere savunuculuk yapan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu ifade eden Kayacan, KADEM’in 43. Temsilciliğinin 16 Ekim 2018 tarihinde açıldığını kaydedetti. Kayacan, KADEM olarak Eğitime Destek Platformunun Yönetiminde de yer aldıklarını ifade ederek birlikte güzel çalışmalara imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş’da, Eğitime Destek Platformu Başkanı Abdurrahman Akçil ve KADEM Başkanı Gonca Kayacan’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

*HABER MERKEZİ

Bu haber 1707 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...