Tarihi Keçeci Camiinde tadilat yapılıyor

8 Nisan 2021 17:54

Isparta Belediyesi, mahallelerdeki camilerin şadırvan, tuvalet, cenaze namazı alanı ile abdesthanelerine el attı. 1325 yılında yapılan Tarihi Keçeci Cami’nin çevresi ve şadırvanı ilk kez tamirat görüyor.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in talimatları ile Isparta’nın 44 mahallesindeki tüm camilerde tadilat, bakım ve onarım çalışmalarına başlandı. Bu zamana kadar birçok caminin şadırvan, abdesthane, cenaze namazı alanı ile tuvaletleri tadilattan geçirildi.

1325 yılında yapılan Tarihi Keçeci Camii’nde de tadilat, bakım-onarım çalışmalarına başlandı. Başkan Başdeğirmen’in talimatları ile Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri caminin tuvalet ve abdesthane bölümünü yeniledi. Kur’an Kursu ve dikiş-nakış kursu için kullanılan ek binanın çatısı yenileniyor. Cenaze namazı alanı taban taşları da sökülerek, andezit taşı ile kaplandı.

 Keçeci Mahallesi Muhtarı Gökhan Büyükleblebi, tarihi caminin ilk kez tadilat görmesinden memnuniyet duyduklarını belirterek “Sayın Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Bugüne kadar görmediğimiz bir hizmet ile karşı karşıyayız. Camimizin Kur’an Kursu ve dikiş-nakış kurs bölümündeki ek binasının çatısı çökmek üzereydi. Belediyemiz çatısını yeniliyor. Cenaze namazı alanımızın taşları yenileniyor. Tuvaletlerimiz ve abdest yerlerimiz onarımdan geçirildi. Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Cemaatimiz adına, halkımız adına çok mutluyuz” dedi.

*HABER MERKEZİ

Bu haber 1472 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...