“Yatırımların istenilen seviyeye ulaşması için tüm imkanlar seferber edilecek”

11 Nisan 2021 14:37

2021 Yılının ikinci dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Ömer Seymenoğlu başkanlığında çevrimiçi olarak yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıya Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ISUBÜ  Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, Kaymakamlar, ilçe ve belde Belediye Başkanları, ilgili Bölge Müdürleri ile Kamu Kurum ve Kuruluş temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasında, ilimiz yatırımlarını ve sektörel gelişmeleri değerlendirmek, sorunları ve çözüm önerilerini ele almak, bu hususlarda kurumlar arası işbirliği ile koordinasyonu sağlamak üzere toplandıklarını belirten Vali Seymenoğlu şöyle konuştu: “2021 yılının ikinci dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantımıza hoş geldiniz. İlimiz yatırımlarını ve sektörel gelişmeleri değerlendirmek, sorunları ve çözüm önerilerini ele almak, bu hususlarda kurumlar arası işbirliği ile koordinasyonu sağlamak üzere toplanmış bulunuyoruz. Yapacağımız bu toplantının İlimiz, Ülkemiz ve vatandaşlarımız için yararlı olmasını diliyor, hepinizi en içten dileklerimle selamlıyorum.

İl Koordinasyon Kurulu Toplantılarında kamu hizmetlerinin kalitesinin ve standartlarının yükseltilmesi, kamu yatırım ödeneklerinin kullanımında etkinliğin ve verimliliğin artırılması öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Bu hedefler doğrultusunda amaç, kamu yatırımlarına ayrılan kaynakları öncelikle sosyal ihtiyaçları giderecek ve üretken faaliyetleri destekleyecek altyapı alanlarına yönlendirip, kamu yatırımlarının etkin, verimli ve zamanında gerçekleştirilmesini sağlamaktır.

İl Koordinasyon Kurulu Toplantıları bu nedenle büyük önem taşımaktadır. Bu toplantımızda; Kuruluşlarımızın 2021 yılı ilk 3 ayında İlimizde uyguladıkları projeler ile ilgili değerlendirmeler, varsa sorunlar ve çözüm önerileri görüşülecektir.

İl Koordinasyon Kurulunun değerli üyeleri; Kamu Kurum ve Kuruluşlarımız ile Belediyelerimizin İl Yatırım Takip Sistemine girdikleri verilere göre 01 Ocak 2021 - 31 Mart 2021 tarihi itibariyle, üç aylık dönemde yapılan çalışmaların genel değerlendirmesi şöyledir;

- 2021 yılı ilk 3 ayında İlimizde kamu kuruluşlarımız ve mahalli idarelerimizce proje bedelleri toplam 4.225.792.830 TL olan 477 adet proje üzerinde çalışılmıştır. Bu projelere 522.351.920 TL ödenek ayrılmış ve bu ödeneğin 125.708.440 TL'si harcanarak %24 parasal gerçekleşme, %35 fiziksel gerçekleşme sağlanmıştır.

Yatırımları merkezi ve yerel yönetimlere göre incelediğimizde;

- Yatırımcı kamu kuruluşlarımız 2021 yılı Mart ayı sonuna kadar proje bedelleri toplamı 3,966.097.140 TL olan 272 adet proje üzerinde çalışmalarını yürütmüşlerdir. Bu projeler için 2021 yılı ilk 3 ayında 417.441.690 TL ödenek ayrılmış, bu ödeneğin 90.834.770 TL'si harcanarak %22 parasal gerçekleşme sağlanmıştır.

- Belediyelerimiz 2021 yılı Mart ayı sonuna kadar proje bedelleri toplamı 259.695.690 TL olan 205 adet proje üzerinde çalışmalarını sürdürmüşlerdir. Belediyelerimiz bu projeler için 2021 yılı ilk 3 ayında toplam 104.910.230 TL ödenek ayrıImış, bu ödeneğin de 34.873.670 Tl'sini harcayarak %33 parasal gerçekleşme sağlamışlardır.

Bölge Müdürlerimizin, Daire amirlerimizin ve Belediye Başkanlarımızın azami gayretleri sarf ettiklerine inanıyorum. Kamu Kuruluşlarımız, bundan sonraki çalışmalarında da yatırımlarımızın istenilen seviyeye ulaşması için tüm imkanların seferber edilerek, yerel yönetimlerle işbirliği içerisinde sorunları çözmeye yönelik projelerin hazırlanmasına, İlimiz ve ilçelerimizin ekonomik ve alt yapı olarak gelişmesine destek vereceklerdir.

Bu bağlamda; yapılan çalışmalarda emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyor, bundan sonraki çalışmalarda da tüm yatırımcı kuruluşlarımızın vatandaşlarımıza daha etkin hizmet verme anlayışı içinde olacağına inanıyorum.

Kamu Kuruluşlarımızın 2021 yılı ilk 3 ayında yapmış oldukları çalışmalar ve önümüzdeki dönemlerde yürütülecek çalışmalar ile ilgili kurula bilgi sunmak, yatırımların ve hizmetlerin yürütülmesi sırasında karşılaşılan sorunların çözümü ve koordinasyonun sağlanması için sözü siz değerli üyelere bırakıyorum”.

Konuşmasının ardından söz almak isteyen katılımcıları dinleyen Vali Seymenoğlu iletilen konularla ilgili görüş alış verişinde bulundu.

Toplantıda koronavirüs salgınıyla topyekûn mücadele çağrısını da yineleyen Vali Seymenoğlu başta tüm katılımcılar olmak üzere toplumun her kesiminin kontrollü normalleşme tedbirlerine harfiyen uyması gerektiğini söyledi.

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 1896 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...