“Ankara’ya gitmeden olmuyor, mutlaka gitmek gerekiyor”

12 Nisan 2021 18:13

Senirkent’e iktidar belediyeciliğinin farkını yaşatan Belediye Başkanı Heybeli, ayın 7-8 gününü Başkent’te geçiriyor. Başkan Heybeli, her gidişinde heybesinde bir kazanım ile dönüyor.

-Senirkent’in AK Partili Belediye Başkanı Kadir Heybeli, ayın  7-8 gününü başkentte geçiriyor. Senirkent’in belediyecilik hizmetlerine susamış bir ilçe olduğunun altını çizen Heybeli, geçen 2 yılda önemli kazanımlar sağladığını anlattı. Heybeli, şöyle konuştu:

“Bugüne kadar bir aksilik olmadan getirdik. Önemli projelere imza attık, atmaya da devam edeceğiz. 2 yılda vaat ettiğimiz projelerin birçoğunu yerine getirdik. Bazıları devam ediyor. Kısa sürede kalan vaatlerimizi yerine getireceğiz.

Senirkent apayrı bir ilçe. Senirkent demokrasinin kalesi. 1946 yılında o günkü rejime baş kaldırmış Türkiye’de 2 yer var. Birisi Senirkent diğeri Mersin Aslanköy. Ben hemşehrilerim ile her zaman övünüyorum. Havası sert, insanı mert bir ilçe. Senirkent bakir bir ilçe. Birçok tabiat güzelliği, töresi, örf ve adetleri ile saf kalmış bir ilçe. İlçemde evlerimizin kapılarında anahtarlar üzerinde durur. Araçların anahtarları üzerinde kalır. Gece hırsızlığımız olmaz. Asayiş olayları sayısı çok düşük. İlçem yaşanabilir bir ilçe. Göç veren bir ilçeyiz. İnşallah göç alan bir ilçe durumuna geleceğimize inanıyorum. Pandemiden sonra geriye dönüş olacaktır. Bu yeterli değil. İnsanlarımızın nüfuslarını Senirkent’e getirmek için elimizden geleni yapacağız. Halka hizmet, hakka hizmettir. Dönemimizi Allah’ın izniyle alnımızın akıyla tamamlayacağız.

20 yıllık bir MHP iktidarından belediyemizi aldık. İlk kez AK Parti iktidarı ile tanışan bir ilçe. Senirkent belediyecilik hizmetlerine susamış bir ilçe idi. Gelir gelmez hiç zaman kaybetmeden hizmetlere başladık.

TOKİ’Yİ BEKLEMEDİK, KENDİMİZ YAPIYORUZ

TOKİ’yi daha önce talep etmişler. Daha önceki başkan mera alanını teklif etmiş. TOKİ’ye verebilecek çok büyük bir alanımız yok. Küçük küçük yerlerimiz vardı, kendimiz yapmaya karar verdik. Projelerimizi hazırladık, ilk projemize başladık. Bir bloğu bitirdik. Bu yaz inşallah inşaatı bitireceğiz. 22 daire inşa ediyoruz. Santral parkı alt tarafında güzel bir bölgede tripleks 70 m2’lik önü bahçeli bir villa yapacağız. Şu an projemiz hazırlanıyor. 24 villayı yapıp, hemşerilerimize cüzzi bir karla satacağız. Başka bir mahallede de 25-30 daire daha yapacağız. Senirkent’te kaloriferli ev ihtiyacı çok fazla. İnşallah halkımızı modern yaşam imkanlarına kavuşturacağız. Ne kadar istenirse yapacağız. Bu inşaatlar için borcumuz yok. Hepsini ödedik. Buradan sağladığımız gelir ile yeni yatırımlara başlayacağız.

Spor Bakanımızı sayın Milletvekilimiz Recep Özel ile ziyaret etmiştik. Millet Bahçemiz içerisine bir gençlik merkezi, bir de semt sahası yapımı için söz verdi. Yüzme havuzu istedik onu da yapacağının sözünü verdi. Buradan kendisine çok teşekkür ediyorum. Bizim meşhur güreş sahamız vardı. Bu güreş sahasının dibi mezarlık. Geçici tarım işçilerini burada konaklatmışlar. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na yıllar önce verilmiş. O güreş sahamızı belediyemize geri iade ettiler. Oradaki geçici mevsimlik işçilerimizi başka yere taşıdık. Onlar olmadan ovanın ürününü kaldıramayız. Yeni yerlerine suyunu ve elektriğini götürdüm. İçine mescit yapıyoruz.  Ayda 7-8 gün Ankara’da oluyorum. Sık sık gidiyorum. Ankara’ya gitmeden olmuyor, mutlaka gitmek gerekiyor.”

*LEVENT DOĞAN

 

Bu haber 1699 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...