“Bu lig oynanacaksa kesin bir tarih verilmesi yönünde”

13 Nisan 2021 17:58

Bölgesel Amatör Lig Kulüp Başkanları TFF’ye tepki gösterdiler.  Liglerin başlangıç tarihinin bir an önce belirlenmesini isteyen başkanlar, yaptıkları masrafı ve çektikleri çileleri anlattılar.

Nisan'da başlatılması planlanan Bölgesel Amatör Lig'in Mayıs ayının son haftasına ertelenmesi Kulüp Başkanlarını üzdü.

Bölgesel Amatör Lig Kulüp Başkanları Ortak Bildiriyle açıklamalarda bulundu.

Ayllardır hazırlıkların sürdüğünü dile getiren  BAL Başkanları;  “Aylardır büyük bir özveri ve gayretle hazırlandığımız, 17 Nisan’(da başlaması beklenen Bölgesel Amatör Liglerin bir kez daha ertelendiğini üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz. Profesyonel ligler devam ederken, içlerinden şampiyonlar olacak, küme düşen takımlar belirlenecekken, profesyonel liglerin başlangıç basamağı olarak kabul edilen Bölgesel Amatör Lig neden oynanmıyor? AVM’ler insanlarla doluyken, cadde ve sokaklarda vatandaşlar rahatça yürüyorken, seyircisiz oynanan maçlarda ne gibi bir risk söz konusudur? Zaten bölgelere ayrılmış bir düzende kendi sınırlarımızın içerisinde oynayacağımız maçlarda tedbirler harfiyen uygulanırken ne gibi bir risk unsuru bizlerin hayallerine giden yolda önümüze engel olarak sunulmuştur? BAL’ın maliyetli bir lig olduğunu hepimiz biliyoruz. Sporcu maaşları, personel giderleri, lige katılım ücretleri gibi birçok ödemeyi kulüpler yapmışken, kuralar çekilmişken, bizlere sunulan haklar neden elimizden alınmaya çalışılıyor? Kamplar tamamlandı. Hazırlıklar yapıldı, hazırlık maçları oynandı. Yaklaşık 9 aydır tam kadro ile malzemecisinden futbolcusuna kadar maçları bekledik. Sporcu kardeşlerimizin sağlığını gözeterek testlerini yaptırdık.

Koronavirüsten korunmaları için beslenmelerine dikkat ettik. Kendilerini daha büyük arenalarda göstermek isteyen genç yeteneklerin, kendi mesailerinden harcayarak buraya emek veren, şehirlerine profesyonel takım kazandırmak uğruna hayallerini ortaya döken yöneticilerimizin haklarının geri verilmesini istiyoruz.

Bizlerin beklentisi bu lig oynanacaksa kesin bir tarih verilmesi yönünde. Aylarca kondisyon anlamında sporcuları hazırladık, psikolojik olarak onları şampiyonluğa, maçlara hazır hale getirdik. Herkes kenetlenmiş, sahadaki mücadeleyi beklerken, bir kısa açıklama ile ertelenme kararını öğrendik. Bizlerin arzusu bu lig oynanmayacaksa bizleri de profesyonel takım haline getirmeleri. 4. Lig adı altında yeni bir profesyonel lig oluşturup bizim mücadelemizin orada devam etmesi. Bunlar olmuyorsa, planlandığı gibi, hedefler doğrultusunda BAL’ın oynatılması.

266 takım, binlerce yönetici ve bu işten evlerine ekmek götüren futbolcu kardeşlerimiz adalet istiyor, eşitlik istiyor. Profesyonel kulüp olarak bizler yolumuza devam edelim. Kamuyouna saygıyla sunarız” şeklinde açıklama yaptılar.

*LEVENT DOĞAN

 

Bu haber 1513 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...