Senirkent Yaşlı Bakım Merkezi açılışa gün sayıyor

18 Nisan 2021 12:32

Senirkent AK Partili Belediye Başkanı Kadir Heybeli, temel aşamasında devraldığı Yaşlı Bakım Merkezi (Huzurevi) inşaatını bitirme aşamasına getirdi. Senirkent’te bakıma muhtaç 70 yaşlıya huzurlu ve modern bakım imkanı sunulacak.

Senirkent Belediye Başkanı Kadir Heybeli, geçen dönem projesi hazırlanan ve sadece temeli atılan Yaşlı Bakım Merkezi’ni bitirmek üzere. Senirkent’te önemli bir sosyal ihtiyacı karşılayacak tesisin yaz  ayında tamamlanacağını belirten Heybeli, destek veren hemşerilerine teşekkür etti. Başkan Heybeli, şu açıklamayı yaptı:

“Senirkentli çoğu şeyi kendisi başarmıştır. Meslek Yüksekokulunu tamamen Senirkent’in evlatları  yapmıştır. Belediyemizi aldığımızda temeli atılmış Yaşlı Bakımevi projesi ile karşılaştık. Devletten devamlılık esastır. ‘Bizden önce temeli atılmış, bize ne’ demedik. İnşaatı temelinden devraldık. Şu anda inşaatın önemli bir aşamasını bitirdik. 4 parça küçük binamız var. O binamızı Allah razı olsun İzmir’de yaşayan amcamız Hasan Tahsin Karaer tarafından yapıldı. Her zaman ilçemize yardımcı olmuştur, olmaya da devam etmektedir. 4 binayı kendisi yaptırıyor. Tüm masraflarını karşılıyor. İnşallah temmuz gibi tamamlayıp, bitireceğiz. Büyük bina var. Bir kat 450 m2 üzerine kurulu. 5 katlı bin bina olacak. 70 kişi kapasiteli bir yaşlı bakım merkezi olacak.

Hayırsever bir amcamızın vasiyeti vardı. Çocukları Ahmet-Yavuz Türker kardeşler sağ olsunlar geldiler, yüklü miktarda para bağışında bulundular. Hayırsever vatandaşlarımızdan da sağ olsunlar destekler geliyor. Tefrişatla ilgili destekler oluyor. Senirkent halkı yine üzerine düşeni yapıyor. Huzurevini inşallah tamamlayacağız. Erol bey zamanında temeli atılmış, öyle kalmış. Biz inşallah bu projeyi tamamlayacağız. Şu ana kadar yaşlı bakım evi ile ilgili devletten bir lira para talep etmedi. Bunun yanında belediyemiz de bu proje için elin altına gövdesini koydu. Araç-gereç, malzeme aktarımı sağladık. Bunun yanında Isparta Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Başdeğirmen'e teşekkür ederiz. Bize 50 bin adet briket bağışladı. Tahir Alan kardeşimiz de 50 bin adet tuğla bağışladı. Tüm hemşerilerimiz taşın altına elini koyuyor. Sayın Milletvekilimiz Recep Özel’in ciddi katkıları var.

Buradan bir serzenişte bulunmak istiyorum. Yurt içinde faaliyet gösteren çok sayıda derneğiniz var. Ama büyük çapta faaliyet gösteren 5 derneğimiz var. İstanbul, İzmir, Isparta, Ankara ve Antalya. Huzurevi ile ilgili İzmir ve İstanbul’dan destekler aldık. Allah razı alsın. Aynı desteği özellikle Isparta Yükseliş Vakfı'ndan bekliyoruz. Antalya ve Ankara’daki hemşerilerimizden destek bekliyoruz, aynı duyarlılığı bekliyoruz. Çünkü oraya belki ben de yatacağım. Bu proje ilçemiz için bir ihtiyaç. Bu derneklerimizden ve üyelerimizden desteklerini bekliyoruz.”

*LEVENT DOĞAN

Bu haber 1474 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...