Kooperatifçilik Eğitimleri devam ediyor

18 Nisan 2021 12:39

Cumhurbaşkanlığı birinci "100 Günlük İcraat Programı" kapsamında, Tarım ve Orman Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı ortaklığında 30 Ekim 2018 tarihinde imzalanan, "Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü" kapsamında eğitim faaliyetlerine devam ediliyor.

Isparta’nın  Gönen İlçesinde faaliyet göstermekte olan S.S. Gülgönen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ortaklarının talebi üzerine; Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İŞKUR ve Gönen Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile "Muhasebe Finansman ve Kooperatifçilik Geliştirme" eğitimi İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Gönen İlçe Merkezinde düzenlendi.

Kooperatif ortağı 16 girişimci kadına; kooperatifleşmenin amacı, ilkeleri ve değerleri, işleyişi, yönetim ve denetim kurullarının görev ve sorumlulukları, kooperatifin hukuki defterlerinin tutulması ve muhasebesi konularında eğitimler veriliyor.

S.S. Gülgönen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Gönen İlçe Merkezinde 7 kadın girişimci tarafından kurulan ve yeni ortak kayıtları ile 31 kişiye ulaşıldı. Ortaklarının tamamı kadınlardan oluşuyor.  Kooperatif ortağı kadınlar; el becerisi keçe sabunu yanında, ev şartlarında ürettikleri gül reçeli, hünnap ezmesi, hünnap sirkesi, elma sirkesi,  alıç sirkesi, gül sirkesi ve üzüm sirkesi, salça, tarhana, erişte, bulgur, meyve ve sebze kuruları, yufka ekmek, ekşi mayalı ekmek, el açması baklava, peynir, gözleme börek ve gül suyu gibi ürünleri Gönen İlçe Merkezinde bulunan satış noktasında tüketicilerin beğenisine sunuluyor.

İl Müdürlüğü, genel kooperatifçilik eğitimi, yönetim ve denetim kurulu üyelerinin eğitimi ile kadın kooperatifçilerin eğitimi faaliyetleri bundan sonra da devam edecek.

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 1330 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...