Cumhurbaşkanı ITKM için Türkçe isim istedi

19 Nisan 2021 17:33

Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi’nin yapım sürecini yakından takip eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TMSF’nin belirlediği ismi reddetti. Peki, TMSF’nin belirlediği ilk isim neydi?

Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi’nin ağustos sonunda tamamlanacak olması ismi ile ilgili konunun da gündeme gelmesine neden oldu. FETÖ’cü şirket Kadıahmetoğulları’nın yönetimini üstelenen TMSF’nin ITKM’de inşaat sürecini yeniden başlatması ve bitirme aşamasına gelmesinin perde arkasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel ilgisi yatıyor. Süreci yakından takip eden ve TMSF yönetiminden sık sık inşaatla ilgili bilgi aldığı öğrenilen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AVM’nin ismiyle ilgili de son kararı verecek isim olduğu bildirildi.

TMSF adına şirketi yöneten kayyum heyetinin Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi’ne MarkAntalya örneğinden yola çıkarak MarkIsparta ismini önerdiği ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkçe isim isteği üzerine bu ismi reddettiği öğrenildi. TMSF’nin ITKM’nin ismi konusunda yeni bir çalışma yürüttüğü, Türkçe isim önerisini köşke sunacağı edinilen bilgiler arasında.

*Levent Doğan

 

Bu haber 1347 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...