“Isparta’da iş çığırından çıkmış durumda”

23 Nisan 2021 13:04

CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, Türkiye genelinde ve Isparta’da koronavirüs salgını nedeniyle artan vaka sayılarını değerlendirdi. Ramazan ayının diğer yarısında tam kapanma uygulanması gerektiğini belirten İl Başkanı Halıcı, “Koronavirüs ölümleriyle Türkiye’de her gün bir Soma faciası yaşanıyor” dedi.

İl Başkanı Halıcı, “Şuanda Türkiye’de 300’ün üzerinde biz insanımızı kaybediyoruz Covid-19  sebebiyle. Soma’da bir facia yaşadık hatırlıyorsunuz değil mi Manisa Somada bir maden kazası yaşandı 301 kişiyi kaybetmiştik. Bugün Türkiye de her gün bir Soma faciası oluyor arkadaşlar. Peki burada sorumlu kim 84 milyon öyle mi hayır değil. Bu 84 milyona doğru örnek olamayan siyasiler, bu süreci yönetemeyen iktidar partisi AK Parti ve yaptıkları kongrelerdir” dedi.

İl başkanı Halıcı, Türkiye’nin korona virüs tablolarında dünya da 1. Sırayı aldığını söyleyerek “Tam kapanma kesinlikle gündeme gelmeli. Yine çevremizde her gün onlarca vakayla karşılaşıyoruz. Eşimizin, dostumuzun, arkadaşlarımızın ailelerinden vefat haberleri geliyor ve bunun yanında sosyal ve ekonomik olarak tekrar kitlendik. Şimdi 15 gün Ramazan da alınan önlemler diyorsunuz tam kapanmaya gitmedik. Alınan önlemlerin hiçbir etkisinin şuanda olmadığının hep beraber görüyoruz. Vaka sayılarından görüyoruz, ağır hasta sayılarından görüyoruz bakın dünyada Türkiye’nin durumu mesela milyonda vaka sayısında böyle bir şey olabilir mi? Biz Türkiye’yi başka yerlerde iyi anlamda görmek isterken kötü anlamda liderliğe oynuyoruz. Bu tarz tablolarla ve Türkiye’nin imajını çok sarsan ondan öte can kayıplarına sebep olan bir süreçten geçiyoruz.

 Şimdi bu saatten sonra yine Isparta’nın durumundan da örnek verelim Isparta’da bölgemizde Akdeniz bölgesinde 100 bin kişide 367 hatta bu sayı biraz daha arttı vaka sayısıyla 1. Sırada Isparta’da da iş çığırından çıkmış durumda. Şimdi bundan sonra bu süreci nasıl önlersiniz çok geç kalındı ama evet artık tam kapanma kesinlikle gündeme gelmeli bu 15 gün süreyle mi yapılacak örneğin 15 gün süreyle de asgari geçim ücreti dar gelirli ailelere ve esnafa sağlanmalı. Sadece kapatarak bu sürecin üstesinden gelemezsiniz bakın dün daha herhâlde yeni bir örnek var bir kağıt toplayıcısı polise yalvarıyor memur bey diyor benim çocuğum var 6 aylık diyor benim ona mama ve süt götürmem gerekiyor diyor. Şimdi Türkiye’de dar gelirli ve esnafı  gözetmek zorundayız bu süreçte ve bu destekleri vermeden kapanmaya giderseniz farklı sıkıntılara sebebiyet veriyor bu sefer de bu yüzden devletin görevi  şuanda vatandaşına sahip çıkmak vatandaşının yanında olduğunu göstermektir arkasından da bu vaka sayılarını hızla düşürmek zorundayız” diye konuştu.

*Haber Merkezi

 

Bu haber 1345 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...