“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun”

25 Nisan 2021 14:27

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Rektör Diler’in mesajı şöyle: “Milli bayramlar vatan sevgisi ve millet olma şuurunun pekiştiği duygu yüklü günlerdir. Çünkü onların derununda bizi biz yapan değerler, eşsiz fedakârlık ve kahramanlıklar vardır. Bugün de öyledir!  Anlamak için, ardındaki değerler manzumesine bakmak gerekir.

23 Nisan, Türk milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı günün adıdır.

Aziz vatanda egemenliğin kayıtsız şartsız Türk milletine ait olduğunu bütün dünyaya bu Meclis ilan etti. Milli mücadelenin hamuru burada mayalandı. Kuva-i milliye ruhu burada temsil edildi. Zaferle sonuçlanacak bir vatan müdafaasının da, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanıyla taçlanacak kutlu yolculuğun da temelleri burada atıldı. 23 Nisan işte bu başarı öykülerine giden yolun adıdır.

23 Nisan aynı zamanda büyük Atatürk’ün, milli egemenlik temalı bu gurur gününü  çok sevdiği çocuklara bir bayram olarak armağan edişinin  de adıdır.

Çocuklar bizim bahtımızdır ve onların sayesinde geleceğe güvenle bakıyoruz. 23 Nisan, bahtları açık olsun diye üzerinde titrediğimiz o küçük beyefendilerin, küçük hanımefendilerin bayramının adıdır.

23 Nisan, gül yüzlü memleket çocuklarının pırıl pırıl hareler içinde sergiledikleri şenliklerin adıdır. O şenliklerde bütün samimiyetleriyle dudaklarından “Bugün 23 Nisan/ Neşe doluyor insan” şiirleri dökülen çocuklarımızın tertemiz gönüllerinin adıdır. Onların minik bedenlerinde taşıdıkları büyük yüreklerin adıdır.

Bu duygular içinde 101 yıl önce açılan Meclisimizin ilk başkanı büyük önder Atatürk’ü ve o meclise hayat veren bütün üyeleri  rahmetle anıyorum. Bu cennet vatan için can veren bütün şehitlerimize rahmet diliyorum.

Aziz milletimizin ve bugünün kendilerine adandığı sevgili çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun”.

*Haber Merkezi

Bu haber 1325 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...