“Tarihte hiçbir Devletimiz soykırımla ilişkilendirilemez”

27 Nisan 2021 17:00

(TDYTB) Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel başkan yardımcısı, Toroslar Yörük Türkmen Fedreasyonu Genel Başkanı Isparta İlbeyi Mustafa KÜÇÜKYAMAN Ispartadaki Yörük Türkmen Dernekleri Adına yaptığı açıklamada;” 1915’te Ermeni çetelerinin Türklere karşı giriştiği  katliamlar neticesinde devletin uygulamak zorunda kaldığı tehcir sırasında meydana gelen  olayların soykırım olarak nitelendirilmesinin her şeyden evvel tarihi çarpıtmak olduğunu belirterek”  Osmanlı Devleti büyük bir devletti, topraklarında her dine ve her ırka mensup vatandaşları da vardı. Osmanlı  coğrafyasında yaşayan hiçbir  vatandaşını dışlamadığı gibi, zulüm altında da bırakmamıştır. Yoksa 700 yıl 3 kıtada hüküm sürebilir miydi.?  Ne zaman ki Misak-ı Milli sınırlarına çekilmek zorunda kaldı, işte o zaman bıraktığı toprakları kan ve gözyaşı aldı. Kaldı ki, Tarihin gerçeklerinde Ermenilerin başka ülkenin topraklarına tehciri değil, Osmanlı topraklarında bir bölgeden başka bölgeye tehciri söz konusudur

“Sözde soykırımdan bahsedenlerin o dönemde asıl Ermeni çetelerinin kadınlarımıza, kızlarımıza, çocuklarımıza yaptığı katliamları görmezden gelmeleri tam anlamıyla akıl tutulmasıdır ve vicdanla bağdaşmamaktadır. Bize bu iddiaları atanlar önce geçmişte ve günümüzde  kendi insanlık suçu soykırımlarına baksınlar. 200 yıl önce Amerika kıtasına yerleşirken o topraklardaki Kızılderelilieri nasıl hunharca  yok ettiklerine, Afrika yaşayaninsanları zincire vurup nasıl ülkelerine ve Avrupa’ya köle olarak sattıklarına, 3. Dünya ülkelerine demokrasi götürme vaadiyle nasıl  Afrika ve Ortadoğu’yu kan gölüne çevirdiklerine bir baksınlar. Bıden’ın  Ermeni Diasporasına şirin gözükmek amacıyla  yaptığı açıklamayı şiddetle kınıyoruz ve  medeniyetimiz, inancımız ve tarihte kurduğumuz hiçbir devletimiz  soykırım iddialarıyla ilişkilendirilemez. Bizim tarihimiz şanlı bir geçmişe sahiptir. Talihsiz açıklamanın hukuki dayanağı yoktur ve  tarafımızca hükümsüzdür”

DEVLETİMİZİN VE MİLLETİMİZİN YANINDAYIZ

TDYTB Genel Başkan Yardımcısı Küçükyaman  açıklamasını şu sözleriyle tamamladı:

 “Eğer ki ABD başkanının tarihi utanç vesilesi olan sözde soykırımı açıklamasını3 ay önce  Ermenistan’ın işgalci  saldırılarında Türkiye’nin desteğiyle kardeş Azerbaycan’ın kazandığı askeri zaferin bir neticesi olarak siyaseten diplomatik bir karşı saldırısı olarak  algılarsak, misliyle karşılık verdiğimiz de görülmektedir. Bu bağlamda Türk Silahlı Kuvvetlerimizin dün sabahtan itibaren ABD’nin desteklediği Kuzey Irak’taki bölücü terör örgütlerine karşı yaptığı  operasyon tesadüf sayılamaz. Bilinmeli ki biz Yörük ve Türkmen camiasının her bir ferdi dün olduğu gibi bu günde devletimizin, milletimizin tam yanındayız, Türk silahlı Kuvvetlerimizin sınır ötesi  harekatında , askerlerimizin duacısıyız.  Allah ordumuzun yar ve yardımcısı olsun”.

*Haber Merkezi

 

Bu haber 1452 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...