‘’GÜLEN YÜZÜNÜ DAİMA HATIRLAYACAĞIZ’’

2 Mayıs 2021 15:06

Levent Doğan yazdı

 

‘’GÜLEN YÜZÜNÜ DAİMA HATIRLAYACAĞIZ’’

 

Hayat doluydu, yardımseverdi ve kimseyi incitmemeye özen gösterirdi.

Bazen kelimeler kifayetsiz kalıyor, düğümleniyorsunuz. Bugün çok acı bir gündü bizim için. Kimse inanmak istemedi, bu dünyadan erken gidişine.

Yıllarca omuz omuza beraber çalıştığımız Gazeteci Ağabeyim Soner Toros’u kaybetmenin derin acısını üzüntüsünü yaşıyoruz. Dile kolay birlikte 17 yıl.

Meslek büyüğüm Soner Toros, 2004 yılında mesleğe ilk adım attığımda Akdeniz Gazetesi’nin güçlü yazar kadrosu içerisinde yer alan ekipteydi. Biz o yıldan bu yana hiç ayrılmadık. Sadece vatani görev sırasında kısa bir ayrılığımız olmuştu. Ondan sonra yine sırt sırta verdik ve çalıştık.

26 Aralık 2017 tarihine kadar Akdeniz’de beraber çalıştık. Gazetenin kapanmasının ardından büyük stres yaşadı ve yaşadık. O zor günlerde neler yaşadığımızı en iyi Soner Toros ve ekip arkadaşları biliyordu. Soner abi bize yapılanlara karşı hiçbir zaman kin gütmedi. 

Soner Toros ve ekip arkadaşlarımızla hemen birkaç gün sonra bir araya geldik:

-“Isparta’nın haber fabrikası” olmak için tekrar yola çıktık, Isparta’ya daha kapsayıcı şekilde ditijal medya ile tanıştırdı.

 ”Vardır bunda da bir hayır. Bizim işimizi gazetecilik, elimizde mesleğimiz var. Alnımız ak, vicdanımız rahat. Allah rızkımızı verir, yeter ki mücadelemizi yapalım. Isparta’yı dijital medya, elektronik gazetecilik (e-Gazete)  tanıştıralım. https://www.son32.com  uzantılı anlık internet haber portalı oluşturalım ve Yeni Ün Dergisi’ni tekrar canlandıralım.

 Artık çağ dijital çağ. Bu dijital çağda medya da ışık hızı ile dijitalleşiyor.

Isparta’nın haber fabrikası olacağız. En iyi siyaset, eğitim, spor, ekonomi haberlerini biz çıkarmalıyız” diyerek Tevfik Yaşar Pasajında bir büromuzla yayınlarımıza başlamıştık. Hatta gece yarılarına kadar kafede haber girdiğimiz dönemler olmuştu.

Meslek büyüğümüz Soner Toros, Isparta ve bölge basınında iz bırakarak gitti. Zaman zaman görüş ayrılıklarımızda oldu. Ama hiçbir zaman bizi bırakmadı, biz de onu.

Soner abim yaptığı haberler ve eserlerle daima anılacaktır.

Espri amaçlı telefon şakaları yapılırken o  gülen yüzünü daima hatırlayacağız. Hayat doluydu, yardımseverdi ve kalp kırmamaya özen gösterirdi. Bugün ne kadar çok sevenin olduğunu herkes gördü.

Son olarak yaptığın ‘Isparta’ya İz Bırakanlar” eser çalışmalarınla insanları onore ederdin. Sen de eserlerinle ve yaptığın o güzel haberle anılacaksın.

Sen yokken hayatımız, hep bir eksik kalacak.

Şu mübarek günlerde yapılan dualar kabul olsun inşallah Mekânın Cennet olsun güzel insan

Rabbim gani gani rahmet eylesin.

 

 

Bu haber 1433 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...