SONER TOROS UNUTULMAYACAK VE UNUTTURMAYACAĞIZ

5 Mayıs 2021 15:58

Kanal 32 Televizyonunda yayınlanan Basın Kulübünde önceki gün akşam Gazeteci Mehmet Erçakır tarafındanahzırlanan merhum Gazeteci Soner Toros için vefa programı düzenlendi.

Isparta’da uzun yıllar gazetecilik yapan, meslektaşımız Soner Toros’un aramızdan ayrılışı tüm sevenlerini yasa boğdu. Toros Medya Yayıncılık Sahibi Soner Toros’un vefatının ardından gözyaşı sel oldu. Kent protokolü ve meslektaşları Toros’un ardından duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

ÇOK GÜZEL İZLER BIRAKTI

                Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Gazeteci Soner Toros’un çok erken yaşta yaşamını yitirdiğini belirterek, “Soner bizleri çok üzdü. Kendisi çok aceleci, çok hiperaktif biriydi, vefatı da öyle oldu. Heyecanlı ve aceleci Allah gani gani rahmet eylesin. Yaklaşık 15 yıldır beraber çalıştığımız, bir çok konuda istişareler yaptığımız. Benim bulunduğum dönemlerde bana projeler hazırlayan sürekli her geldiğinde başkanım şunu yapalım başkanım şunu yapmamız lazım diyerek bizlere ışık tutan bir kardeşimizdi.  Ne zaman bir yerde otursak, ne zaman yanımda birileri olsa mutlaka o kişilerin şahsiyetine kişiliğine uygun olarak bir şeyler söyleyip onların önünü açmaya çalışıyordu. Biz belediyeler, kamu kurumları, STK'lar, dernekler, spor kulüpleri aklınıza gelebilecek her türlü birimle çok samimi bir şekilde çalışma yapmıştır. Can dostumdu, çok güler yüzlüydü, suratının asık olduğunu hiçbir  zamanı görmedim. Çok iyi bir aile babasıydı. Eşine ve kızına çok düşkündü. Yani hem Isparta sevdalısı olmak,  hem işinin sevdalısı olmak, hem ailesinin sevdalısı olmak,  hem de memleketi için hayatını adamak bambaşka bir şeydi onun için. Çok güzel izler bıraktı. Çok genç yaşta 41 yaşında bu hayattan ayrıldı gitti. Ama bu kısacık zamanda Ispartayla alakalı çok güzel hizmetler bıraktı. Bizlerde bundan sonra geride bıraktıklarına sahip çıkmak yaptığı eserleri sahiplenmek ve onun adını  yaşatmak bizlerin vazifesi olacaktır. Allah kabrini cennet eylesin ruhu şad olsun” dedi.

ISPARTA SEVDALISIYDI

Gazeteci Hilmi Özdemir ise “Soner’in aniden aramızdan ayrılışı beni son derecede üzdü. Soner çok iyi bir insandı. Herkes ile iyi ilişkiler içindeydi. Onun için önemli olan Isparta'ydı. Isparta'ya gelecek hizmetle için herkes ile iyi diyalog içindeydi. Ben kendisini 1996 yılında Akdeniz gazetesinde tanıdım, iletişim lisesinde okuyordu stajyer öğrenciydi. Akdeniz Gazetesinde Genel Yayın Yönetmeni Çetin Keskinpala, Soner’in yetişmesinde büyük katkıları oldu. Soner, Çetin Keskinpala’nın verdiği talimatları ve görevleri en iyi şekilde yerine getirirdi. Gerçekten iyi bir gazeteci oldu. O hep objektif haber yapardı bir duyum aldığı zaman onu yerinde inceler ve ona göre haberleştirirdi . Yine kendisinden önce yaşamış büyüklerine saygı olarak onları da gündeme taşımak için araştırma yapardı. Kendisini arıyoruz. Gerçekten iyi bir insandı. Isparta sevdalısıydı. İnan diyorum acımız çok büyük aramızdan ayrılışı beni son derece üzdü” diye konuştu.

MÜCADELECİ BİR YAPISI VARDI

                Gazeteci Levent Doğan da meslektaşı ve ağabeyi Soner Toros  vefatından dolaya büyük üzüntü duyduğunu söyleyerek, “Çok üzüntülüyüz. Çok büyük bir kayıp Isparta basını içinde bizde yıllarca aynı konumda çalıştık yani yaklaşık 17 yıldır beraberdik.  Ekip arkadaşlarımızla birlikte çok Isparta'yla ilgili özellikle Soner Toros Isparta basınıyla büyük bir çağ atlamıştır. Haberciliğiyle Pratik zekasıyla. Hiç bir zaman kin tutmazdı. İnsanlara güler yüzüyle davranırdı enerjik ve hiperaktif bir yapısı vardı sürekli haber yani gündemi hep haberdi insanlara katkı sağlamak hep insanlara anı ve bir şeyler bırakmaktı. Hala daha inanamıyoruz özellikle bu süreçte bu zor günlerde sıkıntılı günlerde yaşadı ama hiç bir zaman pes etmedi ve mücadeleci bir yapısı vardı. İnşallah Allah mekanını cennet eylesin. Biz ondan razıydık rabbimde mekanını cennet eylesin. Başta Dilek ablam olmak üzere kızı Kavine babası Ahmet amcama başsağlığı diliyorum mekanı cennet olsun” dedi.

BİZE ÇOK DESTEK OLURDU

Isparta Muhtarlar Derneği Başkanı Gökhan Büyükleblebi ise  Soner Toros’u unutmayacak ve unutturmayacaklarını ifade ederek, “Soner arkadaşımızın aramızdan ayrılışı bizleri derinden çok çok üzdü. Öyle ki biz muhtar camiasında da her zaman kendisini hissettirirdi ve bize çok destek olurdu. Özellikle mahallelerimizdeki sıkıntıların dile gelmesinde bizlere çok yardımcı olurdu yapılan hizmetlerimizde gene bizim yanımızda olarak yapılan o hizmetleri anlatırdı ve her şekilde yokluğunu şimdi den çok aramaya başladık. Derin üzüntüler içerisindeyiz. Gerçekten varlığında evet bize bir güneş gibi her ışığıyla bizi aydınlattı ısısını verdi ama bunu şuanda çok çok daha iyi anlamış olduk. dediğim gibi üzüntülüyüz belki alışacağız ama hiç bir zaman unutmayacağız. söyleyeceklerim bu kadar. Yeri mekanı yüce rabbim adına inşallah cennet olsun geride kalanlara rabbim sabırlar versin. Dediğim gibi Soner Toros unutulmayacak, unutturmayacağız” diye konuştu.

BİZİM MESLEK İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR KAYIP

Gazeteci Şakir Aksöz de “Gerçekten acımız çok büyük yani bazen Soner kızardı telefonda tartışırdık ama onu ne kadar çok sevdiğimizi hayatımıza ne kadar çok girdiğini anladık şimdi. İyi niyetliydi güler yüzlüydü kötülük düşünmezdi çok aceleciydi. Gerçekten Isparta için çok güzel şeyler düşünürdü sürekli şunu yapalım bunu yapalım bunu derdi. Yeri dolar mı dolmaz Allah rahmet eylesin hayat devam ediyor gerçekten ısparta için çok büyük bir kayıp. Bizim meslek için çok büyük bir kayıp. Mekanı Cennet olsun Allah nur içinde yatırsın” dedi.

ONA BU PROGRAMI YAPMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR

Gazeteci Mehmet Erçakır ise Basın Kulübünü beraber kurduklarını dile getirerek, “Isparta için büyük bir kayıp. Basın camiamız için büyük bir kayıp o usta bir gazeteciydi sayısız manşet haberle bu memlekete hizmet etti. hepsinden öte benim yol arkadaşımdı basın kulübünün kurucularındandı 12 yılın 8 yılında bizzat onun emeği vardı çok hiperaktifti çok heyecanlıydı herkesi birleştiren bir yönü vardı bizim meslekte vefa yoktur ama o çok vefalıydı o yüzden bu akşam haber bülteninin hemen ardından Soner Toros için bir vefa programı yapıyoruz. Ona bunu yapmak boynumuzun borcudur” şeklinde konuştu.

HERKESE FAYDA SAĞLAMAK İSTEYEN BİR İNSANDI

Gazeteci Mustafa Savlı da Soner Toros’a Allah’tan rahmet dileyerek, “Soner kardeşimiz çok yardımsever iyilik sever herkese faydası olması için elinden geleni en iyi şekilde yapmaya çalışan bir arkadaşımızdı. Kendisi her zaman için meslek olarak insanlık olarak bizlere çevresinde irtibatta olduğu herkese fayda sağlamak isteyen bir insandı. Maalesef erken yaşta kaybettik. Acımız büyük kendisine Allahtan rahmet diliyorum” dedi.

*Levent Doğan

 

Bu haber 1409 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...